Hirdetés

Önnek új memóriája érkezett!



|

Felgyorsul a Vista, hála az Intel új lapká- iba ágyazott 1 GB flash memóriának

Hirdetés

A NAND memória integrálásának oka, hogy a Windows Vista képes lesz kihasználni a Superfetch technológiát, melynek lényege, hogy a gyorsítótár fájljait nem kizárólag a merevlemezre, hanem egy külső Flash memória alapú tárolóra írja. Mivel az ilyen típusú tárolók elérési ideje közvetlenül a lapkakészlet mellé integrálva jóval alacsonyabb, mint a merevlemezeké, ráadásul energiaigényük is jócskán kisebb, jelentős erőforrást takaríthatunk meg a segítségükkel -- arról nem is beszélve, hogy ez üzemidőben akár plusz perceket is jelenthet.

A 2007. második negyedévében megjelenő új mobil Centrino platform (jelenlegi nevén: Santa Rosa) része lesz a Robson technológia, aminek keretén belül a Crestlake lapkakészlet mellé 1 Gigabájt NAND Flash memória kerül -- mely a későbbiekben fele akkora is lehet a költségek lefaragása végett.

Az asztali gépek fogyasztása kevésbé behatárolt, mint a mobilgépeké, ezért a Robson technológia elsősorban a hordozható notebook gépeket érinti. Ennek ellenére az asztali gépekben is elérhető lesz a Superfetch funkció -- ennek bizonyítéka, hogy az asztali változatot az Intel már fejleszti Snowgrass kódnéven.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.