Hirdetés

Óriás HD LCD-kijelző a Samsungtól



|

A 178 centiméteres panel a projektorok és plazmaképernyők piacára tör

Hirdetés

A Samsung új 178 cm-es LCD képernyője az első olyan tévé-kijelző, amely képes teljes HD-s képeket visszaadni 120 Hz-en, technológiai előnyt szerezvén ezzel a plazmaképernyőkkel (PDP) szemben. A legtöbb LCD képernyő frissítési sebessége 60 Hz, így az új 120 Hz-es kijelző kétszer olyan gyors, mint a ma kapható többi LCD, emiatt és kristálytiszta képvisszaadása okán sportesemények és más gyors mozgású tartalmak megjelenítésére is kiválóan alkalmas.



A 178 cm-es, teljes HD felbontású LCD képernyők kereskedelmi gyártása jövő év elején kezdődik el, ami felgyorsítja a vállalat benyomulását a nagy volumenben gyártott nagyképernyős tévék piacára. A jelenlegi legnagyobb tömeggyártott teljes HD-s LCD TV-képernyő 165 cm-es.



A Samsung szerint, ha megkezdik a 178 cm-es képernyők tömeggyártását, azok vetekszenek majd a legnagyobb plazmakijelzős, illetve projektoros tévékkel.

 

A DisplaySearch 2006. augusztusi piaci jelentése szerint, míg 2005-ben globális szinten 390 000 teljes HD-s LCD képernyő szállítására került sor, ez a szám már ez év második negyedévben meghaladta a 400 000 egységet. A DisplaySearch úgy becsüli továbbá, hogy 2006-ban a teljes szállítás eléri majd a közel 3,5 millió képernyőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.