Hirdetés

Óriás-kapacitású HDD-kre számíthatunk



|

A Samsung kitalált valamit, aminek köszönhetően az 1,5 terabájt is hamarosan elérhető lesz.

Hirdetés

A Samsung F1 egyetlen tányérján ~334 gigabájt adat fér el, ami oldalanként megközelítőleg 167 gigabájt. Mindez azt jelenti, hogy a 166 gigabájtos tányérokra épülő  Samsung SpinPoint T166 merevlemezekhez képest az új merevlemezben található tányérok adatsűrűsége kétszeresére nőtt.

 

Ez nagy előrelépést jelent a konkurenciához képest, mivel a Hitachi tányéronként 200-, míg a Seagate 250 gigabájtnál tart egyelőre. A Samsung új technológiájával -- melyről egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos információk -- és öt tányér felhasználásával könnyedén elérhető az 1,5 terabájtos kapacitás, tehát mostantól az egy terabájtnál nagyobb merevlemez már nem csak álom.

 

A gyártó az egy terabájtos F1 pontos technikai adatait még nem hozta nyilvánosságra, ám annyit elártultak, hogy induló ára 400 dollár lesz, ami hazai viszonylatban 80-100 ezer forint közé tehető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.