Hirdetés

Őrült összegért ment el a C65 prototípus



|

Valaki mélyen a zsebébe nyúlt a Commodore gyűjtők Szent Gráljáért.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt az eBay „1.mhz” nicknevű felhasználója alaposan lázba hozta a Commodore gyűjtőket, ugyanis a legutóbbi eladásra kínált terméke nem más volt, mint egy sajnos működésképtelen Commodore 65 prototípus. Megfejelve egy hozzá készült Mitsumi külső billentyűzettel, amely gombjaira a gyártó még a karaktereket sem nyomtatta rá.


A rendelkezésre álló információk alapján az eszközt a kultikus C64 utódjának szánta a cég, amely a Commodore 128-hoz hasonlóan nagyrészt kompatibilis lett volna az előddel. A C65 az Amigához hasonlóan beépített flopimeghajtóval rendelkezett, a 8 bites processzora 3,54 MHz-en ketyegett, a memóriáját pedig 8 megabájtig is lehetett srófolni.


A néha felbukkanó prototípusok 1990-1991 táján kerültek legyártásra, ám a 300-350 dollárért piacra dobni tervezett mikroszámítógépet végül elkaszálta a Commodore, majd röviddel később csődbe is ment. A fenti képen látható prototípust az eladó 7625 dollárért, azaz átszámítva olyan 1,65 millió forintért értékesítette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.