Hirdetés

Ősszel jöhetnek a megfizethetőbb idei GeForce kártyák



|

Első körben csak a felső kategóriában mutatkozhat be a Pascal architektúra.

Hirdetés

A jelenlegi információk alapján az NVIDIA és gyártópartnerei már javában készülnek a második generációs Maxwellt leváltó Pascal architektúra bevezetésére. Ennek következtében mára állítólag leállt a GeForce GTX 970, GTX 980 és GTX 980 Ti termékekben használt grafikus processzor tömeggyártása, gyakorlatilag megindult a generációváltás előtti raktárkészletek kisöprése.

Hirdetés


A kérdéses termékek utódjai elvileg GP104 jelzésű grafikus processzort használják majd. Az új kártyák a május végén kezdődő Computex 2016 kiállításon mutatkozhatnak be, várhatóan pár héttel később pedig kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek. Természetesen a közeljövőben videokártyát vásárolni kívánók többsége számára ezek nem lesznek megfizethetőek, így jogos a kérdés, hogy mikor válik elérhetővé a középkategóriában is a Pascal.


A SweClockers információi szerint a megfizethetőbb kártyák bejelentése sajnos csak valamikor az ősz környékén várható, a középkategóriás videovezérlőkön a GP106 jelű GPU dolgozhat majd. Viszont jó hír, hogy az informátorok szerint a GP106-os kártyák nem igényelnek majd külső tápellátást. Ez nem tűnik lehetetlennek, hiszen az NVIDIA gyártópartnerei néhány hete már külső tápellátást nem igénylő GeForce GTX 950-eseket is kínálnak, a Pascal pedig jóval hatékonyabbnak ígérkezik a második generációs Maxwellnél.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.