Hirdetés

Összeolvad az Asus és a Gigabyte



|

Vegyesvállalatot hoz létre a két legnagyobb alaplapgyártó.

Hirdetés

A megegyezés értelmében az új cég elnökét, három igazgatót és az őket ellenőrző személyt a Gigabyte delegál majd, míg az Asustól két további igazgatói helyre nevezhet meg jelöltet.

Az Asustek tavaly 52 millió alaplapot és 9,6 millió grafikus kártyát gyártott, míg ezzel szemben a Gigabyte 15,85 millió alaplapot, és 3,7 millió grafikus kártyát állított elő. Az előzetes becslések alapján idén mindkét vállalat jelentős mértékben túllépi a tavalyi eredményeket.

A vegyesvállalat létrehozása igen kedvező lehet a Gigabyte számára, mivel az így bővülő gyártáskapacitásnak hála az előállítási költség jelentős mértékben csökkenhet, ami hatással van a piaci árakra is -- az Asus havonta körülbelül 20 millió alaplap legyártására is képes. Ezzel a lépéssel a két gyártó nehéz helyzetbe hozhatja a nagyobb rivális gyártókat, mint például az Elitegroup Computer Systems-t (ECS) valamint Micro-Star Internationalt (MSI).

Tavagy márciusi pletykák szerint a Gigabyte még az MSI-al próbált megegyezésre jutni, de az összeolvadás elmaradt.

Az új cég -- melynek nevét csak később hozzák nyilvánosságra -- 2007 elején kezdi meg működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.