Hirdetés

Összeszerelő üzemet épít az Intel Vietnámban



|

Az Intel bejelentette, félvezető- összeszerelő és -tesztelő gyárat épít Vietnámban.

Hirdetés

Az építkezés máris megkezdődött.

Ez az első ilyen jellegű beruházás a félvezetőipar részéről ezen a területen, a felépülő gyár pedig lehetővé teszi, hogy az Intel kiszolgálja a piac részéről felmerülő igényeket. Craig Barrett, a cég elnöke elismerően szólt az ország erőfeszítéseiről, a technológiai infrastruktúra továbbfejlesztésében elért sikereikről, valamint a helyi munkaerő továbbképzésére irányuló oktatási programok támogatásáról. A vietnámi kormánnyal együttműködve az Intel támogatja az ország technológiai fejlődését és komoly segítséget jelent Vietnám versenyképességének növelésében, vélte Berrett.

Ez a beruházás is része az Intel termelési kapacitás növelését célzó világméretű terjeszkedésének, amelyre csak ebben az évben 6 milliárd dollárt szánnak. Elkészülte után ez lesz a cég hetedik összeszerelő üzeme, amely előreláthatóan 1200 embernek ad munkát. A másik hat közül kettő Malajziában, egy a Fülöp-szigeteken, kettő Kínában, egy pedig Costa Ricán található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.