Hirdetés

Ötletes házi barkács: automata floppy archiváló



|

A DwellerTunes bloggere egy különleges és egyedi eszközt készített.

Hirdetés

Ha valakinek 5000 floppy lemezt kell archiválnia, akkor az egyébként pepecselős, lassan elvégezhető feladat már elegendő motiváció ad ahhoz, hogy valamilyen alternatív megoldást keressen. A DwellerTunes blog írója pont így járt, aki körülbelül 5000 régi Amiga állományokkal megrakott lemezeit akarta átmenteni a modern kor háttértáraira. Elsőként egy Lego tákolmánnyal akarta a feladatot elvégeztetni, de az eredmény nem volt meggyőző. A blogger ezt követően vásárolt az eBay piacterén egy kereskedelmi lemez duplikáló eszközt, amelyet a saját igényeinek megfelelően átalakított, a folyamatot blogjában alaposan dokumentálva.

 



Az eredmény egy olyan masina lett, amely nem csak betölti és lementi a floppy lemezek tartalmát, de még azok címkéjéről is fotót készít, hogy az alapján katalogizálja a tartalmakat. A fenti videóban remekül látható, hogy mindez pontosan miként működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.