Hirdetés

Otthoni hálózatlépítés kényelmesen - 500Mbps mini adapterrel



|

Továbbfejlesztett funkciókkal és dizájnnal dobta piacra Mini Powerline Ethernet sorozatának első tagját a ZyXEL. Az új 500Mbps mini adapter, a PLA 4201 mindössze 7 centiméteres és elsősorban otthoni használatra kifejlesztett eszköz.

Hirdetés

Apró méretének köszönhetően megkönnyíti a telepítést és az áramforrás csatlakozásánál sem foglalja el a helyet a többi otthoni eszköz tápegységétől, használatával pedig akár 88%-os energiamegtakarítás is elérhető.

A PLA4201 az IEEE1901 500Mbps technológia támogatásával nagy sebességű adatforgalom lebonyolítására képes, ezáltal 60%-kal jobb teljesítményt nyújt a HD médiastreaming során, mint a HomePlug AV 200Mbps Powerline technológiával működő készülékek. Az új Powerline adaptert úgy alakította ki a ZyXEL, hogy az többszörös streaming esetén is - például több felhasználós online játékok, online médiastreaming és webböngészés egyidejű futtatása esetén – megfelelő stabilitást és élményt biztosítson.

A PLA4201 számos funkciót rejt: fejlett QoS (Quality of Service), amely lehetővé teszi a sávszélességet intenzíven igénybe vevő alkalmazások között sorrend felállítását (pl.: online játék, VoIP, online videólejátszás stb.) Az adapterpár áramforráshoz történő csatlakoztatását követően a WPS gomb mindkét eszközön történő megnyomásával a hálózati titkosítás azonnal aktív lesz, nincs szükség szoftveres konfigurációra. 128-bit Advanced Encryption Security (AES) keresztül biztonságos internetkapcsolat jön létre, így védi az adatforgalmat a károkozó programoktól és támadásoktól.

A környezetbarát kialakításnak köszönhetően akár 88%-os energia megtakarítást is elérhet. Ha az Ethernet link 60 másodpercig inaktív, az adapter automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált, így 0,5 watt-ra csökken az áramfogyasztása. A Powerline megoldás használata célszerű, ha a lakásban valamilyen oknál fogva nem ajánlott a kábelek használata, vagy azok elhelyezése kellemetlenségeket okozna. A powerline eszközök azonnali internetkapcsolatot létesítene és beilleszthetőek egy, már meglévő elektronikus hálózatba is, így használhatóak annak kiterjesztésére. A Powerline segítségével a konnektorba helyezést követően egy kettős áramrendszer jön létre internetkapcsolattal, ehhez csatlakozhat a felhasználó számítógépével, vagy egyéb, internetezésre alkalmas eszközével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.