Hirdetés

A világ legvékonyabb projektora



|

7,5 milliméteres projektort mutatott be a héten a Panasonic.

Hirdetés

A zsebméretű projektorok eddig nem örvendhettek nagy népszerűségnek és a jelek szerint a felhasználók között egyelőre továbbra sem fognak, ettől függetlenül a cégek mindinkább zsugorítják őket és büszkén mutogatják kész, aprócska ”vetítőgépeiket”. Ez egyáltalán nem rossz, hiszen minél kisebbek lesznek a projektorok, annál valószínűbb, hogy évek múltán az okostelefonunk kijelzőjének tartalmát egy 60 hüvelykes felületen is megnézhetjük. Sőt, ez nem lázálom, hiszen már láthattunk kész terméket a Samsung i8520, vagyis a Galaxy Beam személyében. Ahhoz azonban, hogy a projektorok valódi létjogosultságot szerezhessenek maguknak az okostelefonokban az energiafogyasztásukat alaposan vissza kell vágni.

 

 

A Panasonic a héten lebonyolított CEATEC Japan 2012 techshowt arra használta, hogy bemutassa legfrissebb hordozható projektorát. A 100 lumenes lézer projektor legütősebb tulajdonsága azonban nem a felbontása vagy a képminősége volt, hanem a készülék vastagsága. A mindössze 7,5 milliméteres darabot a Panasonic ezért büszkén emlegeti a világ legvékonyabb projektoraként. Emellett az is kiderült, hogy még csak egy prototípusról van szó és a cég tervei szerint további zsugorításon mehet keresztül a zsebben könnyedén hordható projektor mire elkészül.

 

 

Még mielőtt piacra kerül a termék azért lesz mit fejleszteni annak megjelenítő képességein is, ugyanis a CEATEC-en bemutatott darab mindössze 800 × 480 pixeles felbontásra volt képes. Ez egy fokkal ugyan jobb, mint a Galaxy Beam projektora, ami 640 × 360 pixeles anyagokat képes kivetíteni 15 lumen fényerővel, de még mindig nem akkora a mérete, hogy egy okostelefonban elférjen.

 

 

Amennyiben a cégek a projektorok méretét tovább képesek csökkenteni, miközben hatásfokukat javítják, akkor egy-két vagy három generáció múlva nem lenne meglepő, ha projektoros okostelefonok kerülnének a polcokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.