Hirdetés

Panasonic DMC-TZ30 teszt



|

Univerzális zsebzoomos gép Full HD 50p videofelvétellel.

Hirdetés

Nagylátószögű, hússzoros optikai zoom a DMC-TZ30 legszembeötlőbb jellemzője kis mérete mellett. Igen hatékony optikai képstabilizátor segít kézben tartani a képet. Az intelligens zoom funkció fejlett algoritmussal kétszerezi a közelítés mértékét, jobb eredményt ad, mint a sima digitális zoom, persze azért csodát ne várjunk tőle.


14,1 megapixeles MOS érzékelő adja az alapokat, ami elég jól helytáll változatos körülmények között is. Szűréssel dolgozik a rendszer, így általában inkább a részletek elvesztésével és szűrési mintákkal, semmint kifejezett zajjal szembesülünk. Dinamikatartományát tekintve nem neveznénk az eszközt élenjárónak, viszont e téren nagyban kiterjeszti képességeit az automatikus, több expozíciós HDR-készítés és a HDR sablon (az illesztésre várni kell). Az elődök funkcióin túl van állvány nélküli élő panoráma, azaz könnyen készíthetünk panorámafelvételeket, igaz, ezek minősége közel sem olyan jó, mint a szoftverrel illesztett felvételeké volt. Tíz képig lehet vele sorozatfelvételt készíteni, kiváló szupermakróra ad lehetőséget, és számos tényleg hasznos sablon jár hozzá. 3D fotót is készíthetünk, van kreatív állás és két saját beállítás is megadható. Az elődmodellekhez képest sokkal jobb mozgókép minőségről beszélhetünk a gyakorlatban, a képstabilizátor kiválóan dolgozik videózáskor is, és továbbra is elég jó a sztereó hangminőség. Megjelent a full HD 50p mód is. Igen jól működik a GPS, ami igény szerint a gép kikapcsolt állapotában is követi a helyzetünket, de az akkumulátort kíméli.

A Panasonic TZ30-as jól használható gép szinte bármilyen helyzetre; ha egy meglévő TZ20-ról nem is feltétlenül váltanánk erre, de kifejezetten ajánljuk, ha valaki univerzális (férfi)zsebgépet keres.

 

Adatok

– 1/2,33” 14,1 megapixeles MOS, 24 mm-es (ekv.) nagylátószög, 20× optikai zoom, optikai képstabilizátor, kreatív szűrők, 3D fotó, full HD AVCHD és MP4 (50p) mód, sztereó hang, GPS-térképek mellékelve

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.