Hirdetés

Panasonic FZ-18: kezelhető 18-szoros zoom nagy látószöggel



|

Modellek a kamera hátoldalánál: a nagy teljesítmény nem mindig kíván pilótavizsgát.

Hirdetés

A Panasonic Lumix FZ-18 masszív, 18-szoros zoommal felszerelt 8,1 megapixeles kompakt gép, melyet az olyan teljesítményéhes felhasználóknak szánnak akik váltanának felfelé, de nem szeretnének tükörreflexes gépet. Szembefordítható 2,5 hüvelykes TFT kijelzővel és elektronikus keresővel is rendelkezik, optikája pedig nagy látószögű (28 milliméteresnek megfelelő). Mi júniusban, a Panasonic exkluzív dublini sajtó bemutatója alkalmával vehettük kézbe az első mintadarabokat, melyek még sorozatgyártás előttiek voltak, ezért a képminőségről, zajról egészen pontosat majd a végleges tesztpéldány birtokában mondhatunk.
Addig is a beépített automatikus funkciók láttán az a benyomásunk, hogy nem annyira a hozzáértőket, inkább az egygombos fotózásból felfelé törekvőket célozták meg az FZ-18-al, mely nem csak teljesítményben kínál sokat, hanem kezelhetőségben is. Olyannyira, hogy a bemutatón a fotómodelek is érdeklődve vizsgálgatták.

 

 

fz18_.jpg

 

 

Beépített "értelem" tekintetében legszembetűnőbb újdonság az Intelligens Auto mód, mely az előző Lumix modellekből is ismert Mega OIS képstabilizátor és az automatikus ISO érzékenység mellett további beállításokat is eszközöl. Felismeri, hogy milyen jelegű színtért fényképezünk (például portrét, makrót, vagy éjszakait), így ehhez optimalizálja a beállításokat. Mint minden újonnan bemutatott Lumix modell (FX-33, FX-55 és FZ-18), feltérképezi az emberi arcokat, és úgy állítja be az expozíciót és a fókuszt, hogy mindenki kivehető maradjon a fotón. Persze, mint illusztrációnk mutatja, azért be lehet trükközni, illetve van az az arcszőrzet, ami megtévesztheti.

 

facedetect.jpg

 

 

A gyors autofókusz rendszer folyamatosan, az exponálógomb lenyomása előtt is mér, így minimalizált a késleltetés a gomb félig lenyomása és az expozíció között.
Komoly mértékben továbbfejlesztett zajeltávolítással dolgozik (külön világosság- és színzaj), korrigálja a vignettáltságot, és új lencserendszerével sokkal kevésbé számíthatunk színszórásra (kromatikus aberráció) és torzításra is.


Korunk kezdődő HD őrületének része, hogy minden új Lumix modellben bevezetik a HD felbontású fotók készítését, és a mintegy két megapixeles állóképek képponthelyesen megtekinthetők egy teljes felbontású (1920x1080 képpontos) HD megjelenítőn.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.