Hirdetés

Panasonic Lumix DMC-FT2 teszt



|

Mindenálló kivitelben nyújt nagy látószöget, átlag feletti zoomot és HD videót a Lumix DMC-FT2. Van akinek a zoom, másnak a méret vagy a képminőség fontos, Ön milyen fényképezőgépet szeretne?

Hirdetés

Nem szokványos megjelenésű a Panasonic FT2, mely az FT1 nyomdokain haladva a sportkedvelők számára kínál megoldást. Az ezüst, kék, sárga és narancs színekben kapható, fém burkolatú kompakt fényképezőgép két méteres zuhanást is kibír, 10 méteres mélységig használható víz alatt és mínusz 10 fokos hidegben is működik. A fém előlapon a vaku mellett led videó segédfényt is elhelyeztek, ami vízalatti felvételek készítésekor nagy segítség.

 

 

panasonic_dmc-ft2
 

 

 

A jobb integritás érdekében védőlemezen át tekint ki a gépből a 28 milliméteresnek megfelelő, elfordított optikai tengelyű optika. 4,6-szoros optikai zoommal gazdálkodhatunk, a CCD érzékelő 14 millió hasznos képpontból gazdálkodik. Optikai képstabilizátor segít bemozdulás-mentes képeket és videókat készíteni. A gép hátoldalán helyezték el az üzemmódválasztó tárcsát, melyen megtaláljuk a sport, hó valamint tengerpart és szörf üzemmódokat is. Nem hiányozhat a starndard automata mód és az intelligens automata sem, melyben arc felismerés és követés is rendelkezésre áll. A számos motívumsablon között ott találjuk természetesen a vízalatti felvételekhez optimalizáltat is.

 

ft2-back.jpg
 

 

 

Nem csak a képek, de a géppel készült videók is vághatók a fényképezőgépen belül. Legfeljebb 1280×720 képpontos mozgókép felvételeket készíthetünk, igény szerint AVCHD Lite vagy M-JPEG kódolással. Az AVCHD Lite szebben megőrzi a részleteket és esetünkben kevesebb tárterületet igényel, mint az M-JPEG. AVCHD mintafelvételeink készítésekor nehezen bírta a rendszer, ha hátrálva filmeztünk, ilyenkor a mozgáskódolás döccenőket produkált, egyébiránt jól működött. Ha mozgásban gazdag eseményeket kívánunk tehát megörökíteni, akkor célszerű az M-JPEG-et használni.

 

Sok olcsóbb sport- és vízálló fényképezőgép modellel ellentétben a Lumix FT2 képminősége csak kisebb mértékben marad el más hasonló hardver paraméterekkel rendelkező gépekétől. Durva hibát nem lehet felfedezni a mintafotókon, de jelentkezik némi élességveszteség a sarkokban és magasabb ISO értéknél részletek tűnhetnek el. A színhasználat viszont természetes és részletekben is gazdag a kép, sport masinák között jelenleg talán a legjobb.

 

 

 

Értékelés

 

Panasonic Lumix DMC-FT2

pc world technologiai dij
Előny: Extrém strapabíró kivitel, jó képminőség

 

Hátrány: Magas ár

 

Teljesítmény: 4

 

Szolgáltatás: 4,5

 

Ár/Érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.