Hirdetés

Panasonic: sport és játékok révén terjedhet el a 3D



|

A Panasonic az Ubisofttal és az EuroSporttal fogott össze.

Hirdetés

Tegnapi, nemzetközi sajtótájékoztatóján külföldi vendéggel is szolgált a Panasonic. A páneurópai csatorna képviseletében Michel Vaughton az Eurosport és a Panasonic közös 3D stratégiájáról és az eddigi eredményekről beszélt, de szó esett a játékiparral való együttműködésről is.

 

HD után 3D forradalom sporttal

 

Michael Vaughton hasonló előretörést remél a 3D terén, mint amit az elmúlt néhány évben HD vonalon produkált az Eurosport. A nagy felbontású eurosport 2 HD-s csatornája több, mint egymillió háztartásban jelent meg a bevezetés utáni két éven belül. Technológiailag egyszerűbbnek is ítélte meg Vaughton a HD-3D átállást, mint az SD-HD váltást. Ahogy a HD elterjedésében, úgy a 3D marketingjében is együttműködik az eurosport és a Panasonic. Ennek a munkának egy látványos mérföldköve lesz a Roland Garros tenisztorna, melyet két héten át élőben közvetítenek 3D-ben - ezzel az eurosport lesz az első csatorna, mely élőben és 3D-ben közvetít sporteseményt Európa-szerte. 

 

 

 

VieraConnect alkalmazások az új Panasonic TV-k menüjében

 

A Panasonic ebben az évben már széles 3D TV és Blu-ray lejátszó portfólióval jelentkezik. A Viera tévécsaládban mindösszesen már 14 darab 3D megjelenítésre alkalmas televízió érhető el, köztük találunk NeoPlasma és LED LCD típusokat is. Az új, 600 Hz-es plazma panelekkel csekélyebb áthallást ígér a gyártó és új szűrők alkalmazásával csökkentették a beeső fényből adód visszaverődéseket is. Továbbra is aktív LCD szemüveggel kell követnünk a filmeket, az új modellek már USB segítségével, akár a kikapcsolt tévékre csatlakoztatva is rövid idő alatt feltölthetők.

 

A plazma legerősebb, VT30-as sorozata megkapta a THX 2D és 3D tanúsítványt és a felső-közép kategóriás GT30 modellek is magukénak mondhatják a THX logót. A VT30 megjelenését egyetlen síküveglapból álló frontfelülettel javították az elődmodellhez képest. Valamennyi új plazma tévé, még a belépő ST30 sorozat is képes Wi-Fi használatára (gyárilag csak a VT30-hoz jár az USB modul), lehet velük Skype beszélgetéseket bonyolítani (opcionális kamerával), lejátszanak képeket és akár nagy felbontású videókat és az új Viera Connect rendszer révén tartalom, játék, fitnesz, közösségi alkalmazások letöltésére és futtatására is képesek. A VieraConnect kínálatában egyelőre ingyenes, alkalmi játékok érhetőek el, de később fejlettebb, fizetős alkalmazások, tartalmak és játékok is letölthetők lesznek.

 

 

 

3D tévé, de síküveg felülettel: Panasonic Viera TX-55VT30E

 

Ugyan az ígéretek szerint folyamatosan bővül idén a 3D Blu-ray album kínálat, de még mindig csak csekély számú modern sztereoszkopikus film jelenik meg. A Panasonic oldaláról Müller Endre előadásában kitért a másik nagy lehetőségre, mely előbbre viszi a 3D ügyét, mégpedig a számítógépes játékokra. A Panasonic a grafikus lapkákat fejlesztő NVIDIA-val és a játékszoftverek terén meghatározó Ubisofttal együttműködve igyekszik elterjeszteni a sztereoszkopikus térélményt a játékosok körében. Jelenleg mintegy 400 cím játszató PC-ről, laptopról vagy játékkonzolról a Panasonic 3D tévéihez csatlakozva.

 

 

Assassin's Creed 3D-ben, PC-ről, teljes harci díszben

 

A 3D tartalom nem a csapból jön


Több kérdés egyelőre nyitva maradt a jelen sajtótájékoztató alkalmával. Nagyon kevés tudható a 3D hazai elterjedésének és lehetőségeinek ügyéről. Annyi bizonyos, hogy a 3D-s tévékészülékek árcsökkenésével a legtöbb esetben jobb 2D képjellemzők miatt sokan mindenképpen ilyen készüléket vásárolnak, így ezekhez később elég a szemüveget - és ha nincs megfelelő jelforrás, akkor lejátszót - beszerezni. Azt, hogy a 3D honnan jön majd először itthon, azt nem tudni. Valószínűsítenénk a szatellites forrásokat, a nagyobb kábeltévés szolgáltatókat, mint első fecskéket, de az is elképzelhető, hogy - ha sikerül valóban felszabadítani a kísérleti DVB-H sugárzásra lefoglalt jelentős kapacitású multiplexet -akkor még a teljes digitális TV átállás, azaz az analóg sugárzás lekapcsolása előtt elegendő sávszélessége lesz a hazai MinDig TV rendszernek HD minőségű 3D sugárzásra. Mi örülnénk a Panasonic VieraConnectből és hasonló felhő-IPTV jellegű megoldásokból származó 3D műsor- és játékalkalmazásoknak is, de az ezekre vonatkozó terveiről egyelőre nem számolt be a gyártó.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.