Hirdetés

Paramount, DreamWorks és a HD DVD - megvesztegetés?



|

A New York Times szerint 150 millió dollárt kaptak a cégek.

Hirdetés

A Blu-ray és a HD DVD csatája már régóta folyik, és az utóbbi hónapokban egyre inkább úgy tűnt: az előbbi fogja meghódítani a piac nagyobb részét - múlt héten például a Walt Disney jelentette be, hogy legsikeresebb filmjeiket Blu-ray formátumban fogják kiadni.

 

Meglepő volt tehát a Paramount és a DreamWorks bejelentése - a New York Times értesülése szerint viszont nem csak a technológiai előnyök állnak a döntés hátterében: két, magát megnevezni nem akaró Viacom-vezetőtől származó információk szerint a két cég együtt mintegy 150 millió dollárt kap a HD DVD melletti elkötelezettségükért cserébe. Az összeget részben kézpénzben kapják a vállalatok, a másik részét promóciós garanciák teszik majd ki.

 

hd-vs-bluray_1.jpg

 

A Paramount és a DreamWorks egyelőre nem kommentálta a hírt. A Microsoft részéről Amir Majidimehr, a fogyasztói média-technológia csoport vezetője azt nyilatkozta, hogy nem zárkóznak el a fizetéstől, de ebben az esetben „nem írtak semmilyen csekket".

 

„Semmilyen pénzügyi ösztönzést nem kapott tőlünk sem a Paramount, sem a DreamWorks." - nyilatkozta Majidimehr.

 

Hogy valóban van-e pénz a háttérben, azt sosem fogjuk megtudni, mindenesetre Alan Bell, a Paramount Pictures ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalatnak már mindkét formátummal van tapasztalata, és a HD DVD egy „stabil, konzisztens specifikáció, mely a jelenlegi piaci helyzetben jobb választás."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.