Hirdetés

Passzív hűtésű Radeon R7 250 a Sapphire-től is



|

Olyan bruttó 90 euró körüli áron kerülhet piacra a videokártya.

Hirdetés

A passzív hűtésű videokártyák a csendes számítógépekhez hasonlóan nem remekelnek a teljesítményteszteken, viszont a hangtalan működés komoly rétegigényt kielégítő jellemző. Az időnként játszani is kívánó vásárlók számára most újabb termék bukkant fel a horizonton, méghozzá a Sapphire Radeon R7 250 Ultimate személyében.

Hirdetés


A specifikációk alapján a termék a passzív hűtéstől és 1 GHz helyett csupán 800 MHz-es GPU órajelétől eltekintve egy teljesen szokványos R7 250-es, amely 128 bites memóriabuszának túlsó felén összesen 1 gigabájtnyi, effektíve 4,5 gigahertzes üzemi frekvenciájú GDDR5-ös memória található. A DirectX 11.2, OpenGL 4.3 és Mantle programozási felületeket támogató grafikus kártya sejthetően PCI Express 3.0 csatolófelületű, monitorok HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 és DL-DVI portokon keresztül csatlakoztathatóak hozzá.


A megszokottnál alacsonyabb GPU órajel miatt a kártya minimális mértékben lassabb az aktív hűtéses társainál, ám feltehetően csak néhány százalékra rúg a lemaradása. A német HardwareLuxx megalapozottnak tűnő becslése szerint a termék várhatóan 90 euró (olyan 28 ezer forint) környékén kerül majd piacra.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.