Hirdetés

PC-kbe kerül a PlayStation 4 túlhajtott APU-ja



|

Az AMD úgy döntött, ideje kiterjeszteni a PlayStation 4-be került processzoruk felhasználási területét.

Hirdetés

Az AMD nagy győzelmet könyvelhetett el, amikor a Sony úgy döntött, az ő APU-jukat választja a PlayStation 4-hez. A PS4-ben használt platform egyébként nem teljesen egy APU, valóban egy SoC, amely CPU-magokból, GPU-ból és integrált GDDR5-ös memóriavezérlőből áll össze. Egészen pontosan nyolc Jaguar processzormag, egy GCN-alapú GPU és 8 GB RAM, amiről szó van.

A platform már első ránézésre is túlhajtottnak tűnik, bár mindez érthető a PlayStation 4 felhasználási célja miatt. A kiváló minőségi grafika és a nagy teljesítmény nem kompromisszumkész. A legfrissebb hírek szerint az AMD elérkezettnek látja az időt arra, hogy az SoC egy olyan változatát is elkészítse, amit PC-kben lehet felhasználni.

A gyártó nem vállal könnyű feladatot, hiszen az SoC nem felel meg a PC-s szabványoknak. A 8 GB GDDR5-ös memóriát például a rendszer és a videovezérlő is egyszerre használja, a PC-s alaplapok pedig több téren is inkompatibilisek vele. Amennyiben a memóriát DDR3-ra cserélnék, sok kérdést megoldanának, a teljesítményt azonban nagyon lerontanák. Egyes vélemények szerint jobban járnának, ha egyszerűen egy PC-s házat húznának a hardverre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.