Hirdetés

PC-optikai tuning olcsón



|

Szeretnéd, hogy jobban nézne ki a géped, de nem szeretnél rengeteg pénzt költeni? Mutatunk néhány egyszerű és nem feltétlenül drága ötletet.

Hirdetés

Unod már géped kinézetét, de új PC-t vagy házat nem szívesen vásárolnál? Mutatunk néhány tippet, amihez nem feltétlenül kell lemezolló és végtelen szabadidő. Sokan ilyenkor nekiállnak kiegészítőket, csicsákat vásárolni. Például ledcsíkokat, matricákat, előlapi ventilátor-vezérlőt stb. Noha ezek sem rosszak, sőt, ha ügyesen szereljük be, tényleg sokat dobnak a látványon, de mi most két extrém, mégsem feltétlenül költséges tippet mutatunk.


Hirdetés


Régi PC-be rejtve

Egyszerűen hangzik, ráadásul olcsó is, de azért a szerelésnél nagyon oda kell figyelni, ahogy a szellőzés sem mindegy, de a lényeg a végeredmény: amikor egy ősrégi ATX-es, bézs házba beleeszkábáljuk vadonatúj, bivalyerős gépünket. Innen már csak a bekapcsológombot kell megnyomnunk és a várakozások ellenére nem 5 perc alatt indul el a Windows 95, hanem pár másodperc alatt a Windows 10 és vele együtt a legújabb játékok, amik szintén száguldani fognak. Ha szeretnénk még tovább fokozni a látványt, előre 5,25"-ös flopimeghajtót stb. is beleszerelhetünk, vagy az oldalpanelt kivágva és plexire cserélve világítást is beépíthetünk.



PC a falon

Ez egy kicsit több munkával jár, különösen akkor, ha nem előre elkészített, gyári elemekből szeretnénk építkezni. Ha nem hajtunk arra, hogy látványos, világító vízhűtésünk legyen, nem olyan nehéz teljesen megszabadulni a teljes háztól. A neten rengeteg leírást és videót találunk sok-sok tippel a falra szerelt PC építéséhez.



Az egyszerű megoldás, hogy fogunk egy rétegelt lemezt, lefestjük, méretre vágjuk, majd erre szépen, sorban, ügyelve az elrendezésre, távolságokra stb. felcsavarozzuk a gép komponenseit. A kábeleket elvezethetjük hátul, illetve ha nagyon menőt szeretnénk alkotni, rengeteg apróságot vihetünk a dizájnba. Például a videokártyát megfelelő kábellel vagy átalakítóval külön vagy az alaplappal egy síkba is szerelhetjük, a hűtést is átvariálhatjuk, a kábelek lehetnek elöl, ízlésesen, mondjuk szögletesen elvezetve stb. Érdemes kicsit utánajárni, mert rengeteg ötlet van ebben a megoldásban és némi barkácsolás után iszonyatosan jól fog kinézni szeretett gépünk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.