Hirdetés

PC-s kontrollerek, amikért érdemes megmozdítani a kisujjadat



|

Mutatunk pár olyan kontrollert, amelyekkel élvezetesebb lesz a játék. A videojáték.

Hirdetés

PC-n játszani egyet jelent a WASD+egér kombinációval és mi ezt nem is akarjuk megkérdőjelezni, hiszen még mindig gyorsabb és pontosabb, mint bármelyik konzolos kontroller. Azonban vannak olyan játékok, többnyire autóversenyes, platformos, mászkálós címek, ahol a kontroller sokkal kényelmesebb és akár 2-4-en is játszhatunk mondjuk úgy, hogy a PC-t (legyen az akár notebook, akár asztali PC) kikötjük a tévénkre. Összegyűjtöttünk párat a legjobb kontrollerek közül és a végére még egy meglepetést is bedobtunk.

 

Hirdetés

Xbox 360 Wireless

Az első, kézenfekvő ötlet, hogy egy valódi konzolos kontrollert kapcsoljunk a PC-hez és szerencsére ennek nincs is akadálya. Míg a Sony PS3-as DualShock kontrolleréhez trükkökre és speciális beállító programra van szükségünk, addig a Microsoft Xbox 360 gamepadját minden további nélkül kapcsolhatjuk windowsos PC-hez. Ha zsinóros kivitelt választottunk, semmi másra nincsen szükségünk, mint egy üres USB 2.0 portra. Wireless kivitelnél egy speciális, PC-s vevőegység kell, amit akár utólag is megvehetünk akár a használtpiacon is 2-4 ezer forintért. Persze olyan Xbox kontrollert is lehet kapni, amihez eleve csomagolnak ilyen vevőegységet.

A csatlakoztatás után a beállítás végtelenül egyszerű, sőt, a Steam és a steames játékok azonnal fel is ismerik ezt a vezérlőt, így tényleg önfeledt lehet a játék. Ár: 9-13 ezer forint (zsinóros, zsinórnélküli)

 

Logitech F710

A Logitech F710 azoknak készült, akik szeretnék élvezni a konzolos gamerpadok kényelmét PC-n, de az Xbox kontrollere nem felel meg számukra. A Logitechet nem kell bemutatnunk, tudják, hogyan kell jó játékos hardvert készíteni és ez érződik az F710-esen is. A leginkább PlayStation vezérlőre hasonlító gamepad zsinórnélküli és igen stabil, nem kell attól rettegnünk, hogy leejtve azonnal széttörik. A mellékelt szoftver igen jól sikerült, mellyel abszolút személyre szabhatjuk az összes gomb beállítását. Az extrák közül érdemes kiemelni a nyomásérzékeny, vagyis analóg ravaszokat, amelyek autós játékokhoz elengedhetetlenek. Ár: 16 000 Ft

 

USB retro gamepad

Akinek a gamepad szó hallatára azonnal a NES/SNES és hasonló szavak ugranak be, most jól figyeljen, ugyanis nem kell WASD-olnia kedvenc platformjátéka alatt, sőt, Xbox kontrollert sem kell a kezébe fognia. Hatalmas szerencsénkre szorgos kínai gyártók elkészítették a régebbi játékkonzolok gamepad-hasonmásait, méghozzá pontosan azonos formában és méretben annyi különbséggel, hogy ezek már USB-n csatlakoznak nagyjából bármilyen PC-hez. Képzeljük csak el, milyen szuper karácsonyi projekt egy Raspberry Pi minigép, amelyre feltelepítünk egy arcade gép környezetet, majd hozzákapcsoljuk USB-s, retro játékkontrollerünket, az egészet kikötjük 50 colos LCD tévénkre és indítjuk 20-30 éve nem látott kedvenc játékunkat. NES/SNES és N64 kontrollerből többfélét is találunk online: az Amazonon kb. 7-14 dollárért be is tudjuk szerezni őket.

 

Razer Sabertooth

A Razer gamepadból is épp olyat készített, mint egérből – első osztályút. A prémium kontroller egyik nagy extrája, hogy Xbox 360-nal is megy (One-nal sajnos nem), azonban PC-n használva olyan extrákat is kihasználhatunk, mint például a 6 darab extra gomb, melyeket tetszőlegesen programozhatunk. Az USB-s kontrolleren egy OLED kijelző is van, melyen például az aktivált profilt, az analóg karok érzékenységét stb. látjuk. A kijelző melletti gombokkal ezeken változtathatunk is. Látványos és hasznos, hogy a gombok háttérvilágítást is kaptak, ez sötétben kifejezetten jól mutat. Az ára már kevésbé, ugyanis 24 500 Ft-ért vesztegetik.

 

Logitech G502 Proteus Core

A G502 igazi fenevad, amely a ráncfelvarrás helyett nagyon hasznos újdonságokat ad tenyerünkbe. Ez az egér megkapta az új, szögletes, agresszívabb kinézetet és egy kicsit kisebb lett, mint elődei, ennek ellenére a hosszúkás gombokkal nagykezű játékosoknak is kényelmes. A görgő kétféle üzemmódban működik, és természetesen kapunk on the fly DPI állítást is: itt a tető a 12 ezer DPI, ami tényleg mindenre tökéletesen elegendő. Van még DPI-shift is, ami távoli lövésekhez ideális, amikor pedig gyorsan kell cselekednünk, az 1000 Hz-es lekérdezés lesz hasznos. Igazi újdonság a Surface-Tuning: bármilyen felülethez kalibrálhatjuk, amit képes is megjegyezni. Emellett az alját lepattintva változtathatjuk a súlyát és súlyelosztását. Jelenleg ez az egyik legjobb egér.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.