Hirdetés

PC-vel a rák ellen



|

Kihasználatlan számítógép kapacitása felajánlásával segítheti a rákkutatást.

Hirdetés

A kezdeményezés számos hasonlóságot mutat a népszerű SETI-vel. Amennyiben szeretnénk elősegíteni a tudomány fejlődését, úgy nincs más dolgunk, mint regisztrálni és letölteni a World Community Grid (WCG) honlapjáról a mintegy másfél megás programot és telepíteni azt. A mindennapi munkában nem hátráltat, hiszen csak az egyébként is parlagon heverő erőforrásokat használja. A lenti linke regisztrálva a programhoz bárki csatlakozhat.

Az IBM WCG programja által támogatott „Segíts legyőzni a rákot!” projekt várhatóan három hónapig tart majd. Ennek során a WCG-ehz csatlakozott személyi számítógépek kihasználatlan kapacitásának felhasználásával a kutatók számára lehetőség nyílik nagyszámú rákos szövet egyidejű elemzésére. Egyetlen óra alatt annyi mintát lehet elemezni, ami egy hagyományos számítógép használata mellett hozzávetőlegesen 160 évet venne igénybe.

A kutatók azt remélik, hogy a WCG sebessége és teljesítménye megkönnyíthetné olyan elváltozások felfedezését, amelyek az emberi vizsgálattal illetve pusztán hagyományos elemzéssel nem láthatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.