Hirdetés

PC-vel szerelt autó



|

Ki mondta, hogy a mini-PC csak a lakásba való? A Shuttle egész biztosan nem!

Hirdetés

A kiállításra egy kicsit sem szerény S osztályú Mercedes-szel érkezett a Shuttle, amelyben egyik XPC-jük prototípusa szolgáltatott információt, és annál jóval többet is. A hátul, középen lévő SN21G5 típusú mini-PC kulcsfontosságú szerepet tölt be az autó életében - platformot biztosít GPS navigációnak, hangfelismerő rendszernek és szórakoztató központként is működik. Felléphetünk Skype-on vagy MSN szolgáltatással is 3G technológia segítségével - a gyártó szerint a következő modell már a WiMAX-ot is támogatja majd.


A prototípusban egy AMD Athlon 3700+ processzor dolgozik egy gigabájt memória társaságában - mindezt egy nem szabványos tápegység szolgálja ki. Ezen a modellen Windows XP Professional operációs rendszer fut, de a jövőben ezt majd leváltja a Windows Vista. Három LCD kijelző szolgálja az utasokat, négy webkamera kíséretében. A hangrendszer is elképesztő az autóban: két mélyláda mellett 13 szatellit sugárzó és négy mikrofon is helyet kapott. Beviteli eszközök terén sincs hiány, hiszen a két billentyűzet a két napellenzőben kapott helyet, és még egy trackball is az utasok rendelkezésére áll. Ha mindez kevésnek bizonyulna, lehetőség van USB-n keresztül akár nyomtató elhelyezésére is a csomagtérben.

A Shuttle partnere a szintén tajvani Alsolox nevű cég, aki kimondottan autó-biztonsági termékeiről híres. A Shuttle állítása szerint az év utolsó néhány hónapjába agresszív kampányba kezd majd az autós megoldásainak kommunikálása terén, hogy akár a jövő évben már értékesíthessék megoldásaikat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.