Hirdetés

PCP & C Silencer 750 CrossFire



|

A nálunk járt 750 wattos CrossFire modell házát nem véletlenül fényezték piros színűre.

Hirdetés

A gyártó a piros színnel kívánta hangsúlyozni, hogy a nagy teljesítményű tápegység AMD CrossFire-kompatibilis, és megbirkózik négy darab Radeon HD2900 kártya igényeivel is, főleg hogy csupán egyetlen 12 voltos ág van (60 amperes áramerősséggel). Ennek megfelelően az alapvető tápcsatlakozók között megtaláljuk a Radeon HD2900-hoz szükséges, nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót is. A piros szín természetesen az NVIDIA Quad SLI-rendszerekkel való kompatibilitást sem zárja ki.

 

 

coz_1_k.jpg

 

 

Érdekes, hogy a gyártó nem hódolt be a manapság egyre terjedő moduláris felépítésnek, és a tápkábelek sem választhatók le. Talán jobb is így: mi legalábbis ezt a megoldást célszerűbbnek tartjuk üzembiztonság és tartósság szempontjából. A hűtésért egyetlen 8 centiméteres ADDA ventilátor a felelős, amely elegendő is, lévén, hogy a tápegység 80Plus minősítéssel rendelkezik, tehát a hatásfoka kiváló.

 

 

ocz_2_k.jpg

 

 

Az egy darab ventilátor csöndesen teszi a dolgát, főleg akkor, ha megfelelő hűtést kap, és nem a gépház forró levegőjét szívja be. A belső felépítés igényes, a forrasztások minősége rendben van. A tér szellős, bár a szekunder körön a tekercsek és kábelek közé szorított kondenzátorok elsőre aggasztónak tűnhetnek, a 105 fokos hőtűrésű japán Nippon Chemi-Con alkatrészek mégis bizakodásra adnak okot.

 

 

pcpc_750w.png

 

 

Összességében a táp remekül teljesített, magas ára miatt azonban csak azok számára kifizetődő befektetés, akik valóban kihasználják a 750 wattos teljesítményt. A többieknek a Silencer sorozat kisebb teljesítményű, olcsóbb változatait javasoljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.