Hirdetés

Pendrive 200 méterrel a felszín alatt



|

Új USB tárolók jelentek meg búvárok és paranoiások számára.

Hirdetés

A Corsair már készített teljesen por-, ütés- és vízálló USB-s flash memóriát (Corsair Flash Voyager), de a jelek szerint ez nem volt elegendő. A stílusosan Survivor (túlélő) névre keresztelt újdonság váza és külső henger alakú háza teljesen mértékben alumíniumból készült, és egyes feltételezések szerint 200 méterrel a vízfelszín alatt is használható. A Survivor 4-, illetve 8 gigabájtos kapacitással lesz kapható, illetve lesz egy speciális "GT" kiadás is, mely még gyorsabb sebességre képes.

 

survivor_k.jpg

Fotó: Fudzilla

 

Paranoiások számára készül a Corsair Padlock USB-s flash tároló. Külső borításán egy különleges numerikus billentyűzet kapott helyet, melynek segítségével oldhatjuk fel az adatvédelmet. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a csatlakoztatás után csak 20 másodperc áll rendelkezésre a kód beütéséhez, így ha kifutunk az időből, vagy esetleg rossz kódot adunk meg, akkor a Padlock örökre magába zárja a rajta tárolt információt -- sőt az operációs rendszer sem fogja többé felismerni.

Bár a Corsair Padlock totális adatbiztonságot nyújt, feledékenyek inkább ne próbálkozzanak vele.

 

padlock_k.jpg
Fotó: Fudzilla
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.