Hirdetés

Pendrive-ok a postaládában



|

A támadók pendrive-okat dobáltak az emberek postaládájába Ausztráliában.

Hirdetés

Ausztráliában ismeretlen ember(ek) veszélyes pendrive-okat dobáltak az emberek postaládáiba. A rendőrség arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a meghajtók nagyon kártékonyak, ezért ne használják azokat. 

Hirdetés

Az USB-kulcsok gépekbe helyezése után az áldozatok médiastreamelési ajánlatokat kaptak és egyéb felugró elemek zavarták meg őket.

Bár pontos lista nincs arról, hogy mit okoznak a pendrive-ok, egy rendőrségi szóvivő szerint tönkreteszik azokat a gépeket, amikhez csatlakoztatva vannak - feltehetően ransomware-től sem mentesek az adattárolók. 

Bár egy használhatatlanná vált számítógép nem jelent közvetlen veszélyt az emberekre, a mindennapjaikat tönkreteheti. 

Érdekesség, hogy a CompTIA 2015-ös kísérlete alapján minden ötödik ember csatlakoztatja a számítógépéhez az ismeretlen, talált pendrive-ot. Egy idei egyetemi tanulmánynál ez az arány 48 százalék volt a parkolóban talált meghajtóknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.