Hirdetés

Pentiumos alaplapokat villantott az ASRock



|

Az ASRock két új alaplapján egy Pentium J2900-as SoC kapott helyet.

Hirdetés

Az ASRock két új alaplapot mutatott be, amelyek elsősorban azoknak szólnak, akik nem szeretnének külön vadászni egy megfelelő processzorra, vagy költségtakarékosabb megoldásokkal is beérik a mini asztali, esetleg házimozis gépükhöz. A Q2900-ITX egy mini-ITX-es, a Q2900M egy micro-ATX-es alaplap, amelyekben közös, hogy mindegyikre az Intel 10 wattos, négymagos Pentium J2900-as SoC-je került. A Bay Trail-alapú processzort egy hatalmas, ventilátor nélküli hűtőborda tartja hűvösen. 

Hirdetés

A J2900-as Pentium SoC órajele alapértelmezésben 2,4 GHz, de ez Turbo Boost funkcióval 2,66 GHz-ig fokozható. A 2 MB cache mellett kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlés és 688-896 MHz-es Intel HD grafikus gyorsító jellemzi az SoC-t. 

Maga a Q2900-ITX két DDR3 SO-DIMM foglalatot, egy PCI-Express 2.0 x1-et, egy miniPCIe 2.0-át, két 6 Gbps-os és egy 3 Gbps-os SATA csatolót, négy USB 3.0-ás portot, illetve DVI, D-Sub és HDMI kimeneteket kínál, nyolccsatornás HD audióval és gigabites Ethernettel. A Q2900M ezzel szemben teljes méretű DIMM foglalatokkal rendelkezik, van egy további PCI-Express 2.0 x16 és x1 foglalata, viszont csak hatcsatornás hangot biztosít a PC-nek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.