Hirdetés

Percek alatt feltörhetőek a jelszavaink



|

Egy új számítógépklaszter 25 Radeon GPU-t használ, és másodpercenként 350 milliárdszor tippel.

Hirdetés

A gondosan kiválasztott bonyolult jelszavaink most egy kicsit könnyebben feltörhetővé váltak. Jeremi Gosney, a jelszavak feltörésével foglalkozó Stricture Consulting Group alapítója és ügyvezetője egy új számítógépklasztert mutatott be, amely 25 Radeon videokártyára épít.

A klaszter másodpercenként 350 milliárdszor képes találgatni a Microsoft Windows Serverében használt NTLM biztonsági protokollban. Brute force eljárás során, amikor a klaszter csupán tippelget, bármilyen, nyolc karakterből álló jelszó (ami betűket, számokat és szimbólumokat is tartalmaz) feltörhető 5,5 óra alatt. Ha a cégek LM-et használnak a Windows Serverben, akkor a jelszóra a klaszter már 6 perc alatt képes rájönni.

Mindezt úgy tudja megoldani a klaszter, hogy Virtual OpenCL-t futtat, egy olyan platformot, amelynek hála a GPU-k elhiszik, hogy együtt, egy gépben dolgoznak. A jelszavak feltöréséhez Gosney és csapata egy ingyenes programot, az ocl-Hashcat Plus-t használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.