Hirdetés

Philips MCD900 mikro Hi-Fi teszt



|

Zavarba ejtő formatervezés és érdekes hang technológia.

Hirdetés

Zavarba ejtő formatervezés és érdekes hang technológia jellemzi a Philips kompakt DVD-házimozi rendszerét. A két alumínium burkolatú hangszóró torony mérsékelten előre hajlik, amit formabontásban tetéz, hogy a magas hangsugárzók mintegy kocsányon lógnak előre. Ennek a kialakításnak a célja a jobb „SoundSphere" hatás, azaz, hogy a hang nagyobb szögben terjedhessen és ne legyen kínosan irányult, doboz hatása a rendszernek. A tornyok tetejébe csapott membránsíkú mélynyomók kerültek. A veszteségesen tömörített hangállományok lejátszásakor beveti a készülék a FullSound szűrőt, ami kipótolni hivatott az MP3 tömörítő tépázta hangkép hiányosságait.

Philips MCD900
Philips MCD900

Az MCD900 célja, hogy igényes megjelenésű, minőségi hangrendszerrel egészítse ki a rendszerint szegény audio képességekkel rendelkező televíziókészülékeket. Digitális hang kimenete révén lehetőségünk van igény szerint továbblépni az 5.1 csatornás hangrendszerek irányába. Komponens kimenete révén régebbi tévékhez is illeszthető, természetesen ajánlott a HDMI használata, amivel 1080p lejátszás biztosított.

 

Nagyon szép hangzással dicsekedhet a Hi-Fi rendszer, melyet nem kötelező a fal mellett elhelyezni. Tesztünk során élvezettel válogathattunk különféle műfajú zenei anyagok között, a MCD900 nem okozott csalódást és nem torzított érezhetően. DVD filmek Full HD 1080p-re méretezésekor is szép munkát végzett, e tekintetben képes kipótolni egy gyengébb átméretező áramkörrel ellátott, olcsóbb tévé képességeit. Két tornyos elrendezése maga után vonja a center hangsugárzó hiányát, ami zajos DVD jelenetek során némi hátrányt jelenthet a szöveg érthetőségében.

Philips MCD900
Philips MCD900

Összességében egy zenehallgatásban is igényes, kellemes hangkörnyezetet biztosító készüléket próbálhattunk ki, mely túllépni látszik kompakt kialakítása fizikai korlátain, igényes környezetbe jó választás lehet, ha nem hiányzik más formátumok támogatása. Ha ennél is komfortosabb, full extrás mikro Hi-Fi házimozi megoldást keresnénk, akkor érdemes megnézni még a gyártótól a Stremium Mci900-t, ami a fekete szálcsiszolt felület mellett Wi-Fi csatlakozást, internet rádió funkciót és saját zenei archívum kiépítéséhez 160 gigabájtos merevlemezt is kínál.

 


Névjegy:
Philips MCD900
Forgalmazó: Philips Magyarország
Ár: 191 200 Ft
Web: www.philips.hu

 

 

Adatok

- DVD lejátszó alapú kompakt Hi-Fi rendszer
- 2×50 Watt RMS Hi-Fi hang, digitális „D" osztályú erősítő
- SoundSphere hang technológia
- HDMI 1080p felkonvertálás
- Színes LCD kijelző, FM rádió, távirányító
- Kép és hang lejátszás USB csatlakozásról
- DVD, DivX, MP3, nem-DRM védett AAC, WMA, FLAC, OGG és JPG lejátszás (akár írott vagy újraírható) lemezről
- Analóg sztereó hang be- és kimenet (RCA), digitális (koax) hang kimenet, - 3,5 mm-es jack fülhallgató csatlakozás

- HDMI, komponens és kompozit képi kimenetek

 

Értékelés:

Előny: Kompakt kialakítás, jó hangminőség, kényelem, kifinomult megjelenés
Hátrány: Nem olcsó, ismerhetne több video formátumot
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatások: 4
Ár/teljesítmény arány: 3,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.