Hirdetés

Philips MCD909: kis hangfalak, nagy zene és mozi



|

A gyártó felső kategóriás, Hi-Fi DVD mikro házimozi rendszere arra koncentrál, miként lehet minél kisebb helyre minél jobb minőséget bepréselni

Hirdetés

Közismertek a piacon a Philips mikro hangrendszerei, nemrég a gyártó ezek sikerein felbuzdulva elkészítette első mikro házimozi rendszerét a felső kategóriában. A cél nem az volt, hogy egy sokcsatornás, sokhangfalas rendszerrel terítsék be a nappalit, hanem az, hogy minél kisebb méretben biztosítsanak minél jobb minőséget és minél igényesebb szolgáltatást, pénz nem számít jelszóval.

 

 

philips mcd909 mikro hi-fi hazimozi
 

 

 Ennek érdekében aztán mindent bevetett a gyártó, ami digitális korunkban csak elérhető a jobb hangzáshoz. A hagyományos analóg erősítő helyett digitális, azaz D osztályú végerősítő teszi a dolgát. Az előfokok csatornánként csöves működtetésűek, amitől a hangok tisztábban szólnak és az átviteli tartomány szélesebb, kis harmonikus torzítás mellett. Távszabályozója is felső kategóriás, kifejezett komfort érzetet ad, ami a hátoldali bőrbevonatnak köszönhető. Igen energiatakarékos, Eco készenléti állapotban 1 wattot fogyaszt.

 

 

philipsmcd909_vakuumcsoves_.jpg

 

Külön rezonancia elnyelő alumínium dobozban, üveglap mögött kapott helyet a csöves előfok

 

 

A 2x150 watt zenei teljesítményt a két háromutas hangfal produkálja, nincs külön hátsó, első, középső és egyéb hangforrás, sem mélynyomó, így biztos, hogy nem fogunk belegabalyodni a kábelekbe. A dóm középsugárzót 13 centis mélynyomó támogatja, magashang sugárzója szalagmembrános. A hangládák hátoldalain egy - egy kb 6 cm átmérőjű „légzőlyuk” talállható, így nyitott bassszreflex elvű hangfalakról van szó. A káva valódi rózsafából készült, a készülékház váza alumínium. Ebben az árkategóriában már számít, hogy a csatlakozók arany bevonatúak a jobb jeltovábbítás érdekében.

 

 

 

philips mcd909 hangfal

 

Ízlés szerint eltávolítható a hangfalak textil borítása, így sem néznek ki rosszul

 

Lévén házimozi rendszer, nem csak a hang, hanem video lejátszására is alkalmas az MCD909. DVD-lejátszója DivX kódolású filmek megjelenítésére is képes, a képet felkonvertálja HD megjelenítők számára akár 1080p felbontásig. Komponens csatlakozással is ellátták, de HDMI kimenetéről együttesen csatlakoztatható a kép és a hang a megjelenítőre, illetve továbbítható más házimozi erősítőre optikai vagy koax kábelen. Erre abban az esetben lehet szükség, ha később mégis váltanánk többhangszórós felállásra, illetve ha DTS hangsávokat szeretnénk lejátszani, ezek kikódolását nem támogatja a készülék. Film lejátszás során nem hiányoltuk a center hangszórókat, a párbeszédek kellően kivehetőek voltak.

 

Márkás termék, de nem válogatós, írt adathordozókon is lejátssza a filmeket, JPG képfájlokat, plusz az MP3 illetve WMA tömörítésű zenéket (a zenei CD ugye nem kérdés). Minden formátumot hajlandó USB kulcsról vagy külső merevlemezről is felolvasni, erre a célra egy rejtett USB portot kínál az előlapon. Hab a tortán az FM rádió RDS szolgáltatása és az ébresztési funkció kedvenc CD-re vagy a megszokott adóállomásra.

 

Nagyon tetszett, hogy nem kell széttúrni, kábelcsatornázni és újravakolni a lakást ahhoz, hogy lehessen egy minőségi hangrendszerünk. A két hangfal elhelyezésével (célszerűen a tévé mellé) és a HDMI csatlakoztatásával vége is az üzembe helyezés nehézségeinek. A két háromutas hangfal a speciális erősítőrendszerrel vezérelve nagyon szép és torzításmentesen erőteljes hangzást biztosít, a minőségi hanganyagokat még maximumon sem torzítja, de ezt a hangerőt egy átlagos méretű nappaliban nem lehet tartósan elviselni (illetve aki képes rá, annak felesleges az MDC909-re költenie). Meglepő, hogy milyen finoman árnyalható és mennyire teljes hangképet nyújthat egy ekkora készülék, legyen szó Swing vagy Divine zenei CD-kről vagy 320 kb/s kódolású Tátrai Band és Nirvana albumokról.

 

 

philips mcd909 hatoldal

 

A szokásos kimenetek közül most csak a HDMI van használatban. A zavar elkerülése végett
az előfok külön házban kapott helyet, a kettőt szalagkábel köti össze.

 

A fiziológiás hangerő szabályozás trükkjét is bevetette a gyártó a természetesebb hanghatás kedvéért. Ez az eljárás igazodik az emberi fül hallásgörbéjéhez a jelerősség beállításánál, emellett kis hangerőnél jobban kiemeli a magas- és mélytartományt, míg nagy hangerő esetén kevésbé. Ily módon a középhang spektrumára (ide esik a beszédhang is) igen érzékeny fül hangérzete teljesebb, kiegyensúlyozottab lesz, és csatlajeleneteknél is jól érthetőek a dialógusok. Magyarán abszolút nem volt hiányérzetünk mozizáskor sem, a 300, a Gyűrűk Ura, a Terminátor 2 és a Nemo nyomában egyaránt lenyűgözően szólt. Igaz, nem adják olcsón a szinte torzításmentes hangzást, a Philips MCD909 nem csak minőségben, de árban is felső kategóriát céloz.

 

 

 

Névjegy

 

 

Philips MCD909

Forgalmazó: Philips Bemutatóterem és Márkabolt

Ár: 179 990 Ft

Web: Philips MDC909


 

 



Értékelés

 

 

PC World technologiai díj
Philips MCD909

 

Teljesítmény: 5

 

Szolgáltatás: 4,5

 

Ár/érték: 3,5

 

Előny: Kiváló hangzás kis méretben, zenéhez és mozihoz is

 

Hátrány: Elkérik az árát, DTS dekódert nem tartalmaz

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.