Hirdetés

Piacon a Seagate 4 terabájtos merevlemeze



|

Már hazánkban is kapható a csupán 4 tényárt használó háttértár.

Hirdetés

A már kétmilliárdnál is több merevlemezt értékesített Seagate nemrég bejelentette, hogy a Barracuda 7200.15 családjának 4 tarabájtos tagja világszerte elérhetővé vált. A háttértár elsőre feltűnő jellemzőjét nyilván a kapacitása jelenti, ám az eszköz azért különösen érdekes, mert csupán 4 darab tányér dolgozik benne.


A sejthetően 7200-as fordulatszámú merevlemez természetesen már SATA3 csatolófelületet használ, 64 MB gyorsítótárral rendelkező egység a Seagate szerint 146 MB/s szekvenciális átviteli sebességre képes. A tempó nem kimondottan lenyűgöző, ám ekkora kapacitású háttértárat amúgy is elsősorban adatmentésre érdemes venni, nem pedig hétköznapi használatra. Viszont ha valaki mégis operációs rendszert telepítene rá, annak jó hír lehet, hogy a riválisoknál olyan 35 százalékkal kevesebbet fogyaszt.


A Seagate új merevlemeze az Egyesült Államokban önmagában 190 dollárért vált elérhetővé, míg Magyarországon olyan bruttó 60 ezer forinttól kezdve kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.