Hirdetés

Piacra kerül az ASUS Trinity



|

A hárommagos ASUS HD3850 már nem csak koncepció, hanem valóság.

Hirdetés

Az ASUS-nál eldöntötték, hogy mégis piacra kerül a notebookban használatos MXM modulra alapozott kártya, három darab Radeon RV670 Pro maggal. Az ASUS EAH3850 TRINITY/3DHTI/1.5G-n magonként fél gigabájt GDDR3 memória dolgozik, tehát összesen másfél gigabájtból gazdálkodhat a rendszer.

 

 

trinity_1.jpg

 

 

A koncepciókártyán már látszott, hogy a hűtés egyedi, konkrétan vízhűtéses rendszerhez illeszthető -- az ASUS természetesen saját komplett rendszerét ajánlja. A számítási kapacitásról 960 darab shader processzor, 48 textúrázó és szintén 48 darab renderelő egység gondoskodik. A bejelentéssel egyidőben a gyártó közzétette az órajelekkel kapcsolatos adatokat is, ami a következőképpen alakul: a mag 660 megahertzen, a GDDR3 memória pedig 1,7 gigahertzen működik.

 

 

trinity_2.jpg

 

 

Az előzetes mérések szerint a Trinity nagyjából 139 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint az egymagos HD3850-es grafikus vezérlők. Sajnos a kártya áráról nem érkezett pontos információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.