Hirdetés

Pioneer: viszlát plazma?



|

Az LCD technológia miatt egyre több gyártó fordul el a plazmatévéktől és hagy fel gyártásukkal. A Pioneernél érdekes lépésre szánták el magukat.

Hirdetés

A Pioneernél nem egészen a terveknek megfelelően alakultak bevételek, aminek következtében a japán gyártó leállítja a plazmapanelek gyártását. A pénzügyi év zárásával a profit a tavalyihoz képest mintegy 12,7 százalékot zuhant, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az európai és észak-amerikai piacokon nem fogy jól a plazmatelevízó.

 

Ennek következtében a japán vállalat átszervezése aktuálissá vált, így jövő év márciusától a japánban található két plazmapanel-gyár leáll. Természetesen a plazma technológiára épülő Pioneer készülékek továbbra is a piacon maradnak, de ezek belsejébe már Panasonic panelek kerülnek. A két gyártó közös megállapodása szerint a Pioneer beépítheti készülékeibe a Panasonic plazmapaneljeit, cserébe az minden plazmatechnológiával kapcsolatos eszmei értéket megoszt a Panasonickal, illetve a jövőben együtt folytatják a fejlesztéseket. Bár a plazmatévék 42 hüvelykes átmérő felett még mindig konkurálnak az LCD-vel, utóbbi ára a gyártás előrehaladtával rohamosan csökken.

 

 

pioneer_kuro_k.jpg

 

Búcsú a Pioneer Kurotól?

 

Annak érdekében, hogy a Pioneer ne veszítse el a plazmapiacon kiharcolt helyét, de emellett több profitot is termeljen, idén augusztustól belép az LCD tévék európai piacára. Mivel az átállás nem megy egyik napról a másikra, kezdetben a Sharp készülékeit fogja saját márkanév alatt árusítani, majd folyamatosan áll át saját készülékek gyártására, melyhez továbbra is a Sharptól vásárolja a paneleket -- a Panasonickal kötött megállapodáshoz hasonló módon.

 

A számítások szerint ezzel a lépéssel a következő üzleti évben Pioneer jelentős működési költséget takarít meg, miközben szakembereitől sem válik meg, mivel a felszabaduló mintegy kétszáz mérnököt áthelyezik az autóhifivel, valamint a professzionális audió-videó eszközökkel foglalkozó csoportokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.