Hirdetés

Plazma kontra TFT



|

Sokan már temetnék a plazma technológiát és az LCD egyeduralmát hirdetik, ám ezzel ellentétben további előrelépést prognosztizál plazma vonalon a DisplaySearch Intézet. Táblázatunkkal segítünk a választásban.

Hirdetés

A tanulmány a plazmakijelzők erős oldalaira világít rá, többek között a fényerő hatékonyságára (a fényerő és az energiafogyasztás közötti kapcsolatra utalva); a gyors mozgású jelenetek megjelenítésére és a költséghatékonyságra. Ezeken a területeken ugyanis az LCD-k eltérő működési elvük miatt eleve hátrányban állnak.


Young Ross, a tanulmány szerzőjének véleménye szerint a legérdekesebb tényező a fényerő hatékonysága. A hatékonyság javulásával nagyobb fényerő érhető el ugyanannyi energia felhasználásával vagy más megközelítésben egyenlő szintű fényerő fenntartásához kevesebb energiára van szükség. Mindazonáltal a hatékonyság növelése például a kontraszt javulása, a megbízhatóság, az élettartam növelése, az alacsonyabb hőkibocsátás és a felmerülő költségek összességének csökkentése tekintetében is előnyként jelentkezik. Mindezek növelik a plazma TV-k versenyképességét más síkképernyős-panel technológiával szemben.

 

A szerzők kiemeltek egy, a plazmák alapvető technológiai sajátosságából származó előnyt. A gyors mozgású jelenetek (pl.: sportesemények) esetében is tökéletesen éles képek megjelenítését teszi lehetővé ez a technológia, míg az LCD TV-knek ez nem erősségük. Mára tényleg nincs azonnal szembeötlő különbség a kiállított plazma és LCD megjelenítők között, de megvilágítástól, mérettől, felhasználástól függ, hogy melyiket érdemes megvásárolni. Hogy megkönnyítsük a választást az alábbi táblázatban összegeztük a különbségeket.

 


plazmakontralcd.png


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.