Hirdetés

Plazma-mélyfekete LCD-n: kipróbáltuk a Panasonic TX-L39E6E okostévét



|

Jó képminőség, sok hasznos szolgáltatás, de csak 2D-ben.

Hirdetés

Nem lehet panaszunk a Panasonic belépő-közép kategóriás tévéjének megjelenésére, a TX-L39E6E egy műanyagból készült, de igen jó külsejű és meglehetősen karcsú házat kapott, vékonyka kávával. Hátoldalán mindenféle csatlakozást megtalálunk, amire csak szükség lehet, más kérdés, hogy ezek jó része nem oldalra, hanem a fal irányába néz, így a nagyon szoros fal előtti elhelyezéshez derékszögben tört kábelvégződésekre lehet szükség.

Panasonic TX-L39E6E
Panasonic TX-L39E6E

Nagyon hamar startol a készülék, bekapcsolást követően azonnal szembeötlik, hogy feketéje és kontrasztja egy nagyságrenddel jobb, mint amit akár a legdrágább LED LCD tévéktől megszokhattunk. Ebből gyanítható, hogy valószínűleg VA cellaszerkezetű panelt alkalmazott a Panasonic egy külső gyártótól, ami a hagyományosan használt IPS-nél sokkal jobb kontrasztot és feketét biztosít, ránézésre már a plazma panelek feketéjéhez közelít (persze valójában azokétől azért elmarad). A látószög nagy, de a VA-nak is vannak hátrányai, oldalról szemlélve kicsit fakul a kép és árnyalatképzéskor, átfutások felrajzolásakor tetten érhető némi graduáció a tesztábrákon (szimplán tévénézéskor nem). Az összhatás mindenképpen kiváló, hiszen szemünk a kontrasztra kiemelten felfigyel.

Panasonic TX-L39E6E
Panasonic TX-L39E6E

 

A szokásos Panasonic menüben még magyar nyelvű hangsegédet is találunk, de ennél sokkal jobban örültünk a 24p lejátszásnak, a gyári TrueCinema sablonnak és egy saját beállításnak. Van zajszűrés és MPEG zajcsökkentés is. Ugyan 100 Hz-esként aposztrofálják a TV-t, de csak egy alap, a háttérvilágítás kioltásával manipuláló (Backlight Blinking) mozgássimítás kapott benne helyet, köztes képkockákat nem készít a rendszer. Ez azt jelenti, hogy a nagyon akciódús sport jeleneteknél csökken a mozgókép felbontás, de sima mozizáshoz így is teljesen megfelelő a mozgókép minősége.

 

Panasonic TX-L39E6E
Panasonic TX-L39E6E

 

Beépített Ethernet vagy alaptartozék Wi-Fi adapter révén éri el a tévé az internetet és a helyi hálózatot. Felhasználónként testre szabható kezdőképernyőket biztosít a Panasonic okostévé platformja, néhány fixen szabott kiosztás ablakait népesíthetjük be különféle widgetekkel és alkalmazásindító ikonokkal, nagyon jól eltalált módon. Rengeteg alkalmazás áll rendelkezésre és bár a Panasonic készített elsőként okostévé platformot tévéihez, mindmáig csak egyetlen hazai alkalmazás, a Startlap TV kapott benne helyet. A külföldi kínálat nagyon jó, több Video On Demand szolgáltató is megtalálható az alkalmazásboltban.

 

Panasonic TX-L39E6E
Panasonic TX-L39E6E

 

Médialejátszóként a jobbak közé sorolható (tévés viszonylatban) az L39E6E-be épített darab. A szokásos külső feliratokon kívül kezeli az MKV állományokba foglalt belsőket is. A legtöbb MKV film megy rajta, de a legújabbak nem. Támogatja a DTS hangot is és válthatunk, ha több belső hangsáv áll rendelkezésre. Hálózati lejátszóként csak DLNA kiszolgálóról játszik le, a szimpla állománymegosztásokat sajnos nem listázza.

A szokásos, jól kezelhető Panasonic távirányítót mellékelik, emellett a YouTube alkalmazás használja a Pair funkciót, így a kényelmes videokeresgéléshez pároztathatjuk bármilyen okostelefonunkat a tévével. Rendelkezésre áll még Android és iOS alapú mobilokra a Panasonic Viera Remote 2 App is, ami nagyban megkönnyíti az okosplatform használatát és a tartalommegosztást.

Összességében egy nagyon kezes és tetszetős képet nyújtó tévé a Panasonic 39 hüvelykes E6 modellje, mely ésszerű áron kínál megoldást azoknak, akik nem igénylik a 3D adta varázst, de a mély feketét annál inkább. Jó hír, hogy néhány héten belül várható árakció a termékkel kapcsolatban, melyről a PC World júliusi lapszámában más hasonló árú tévékkel összevetve is lehet majd olvasni.

 

Adatok:
– 39” 2D Full HD LED LCD, 100 Hz Backlight Blinking, 3×HDMI/komponens/kompozit/Scart bemenetek, optikai hang kimenet, fejhallgató aljzat, Ethernet, Wi-Fi, Viera okostévé platform, mobil alkalmazás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.