Hirdetés

Polaroid régen és most



|

A Polaroid Socialmatic egy ideje már előrendelhető - vajon mekkora siker lesz?

Hirdetés

A Polaroid igen nagy múltra tekint vissza a fényképezés világában, hiszen a legelső Polaroidok már 1963 előtt megjelentek a piacon. Azonban manapság ha fényképezőket ajánlunk, a név nem szokott rajta lenni a listán. Vajon hogyan törhetne vissza a márka a kategória élére, a közösségi oldalak korában? Az ötlet az, hogy a Polaroid Socialmatic nevű fényképezővel. 

Hirdetés

Az eszköz egy ideje már előrendelhető az Amazonon 300 dollárért, a gyakorlatban pedig egy instant fényképezőről beszélünk, ami közben képes feltölteni a képeinket azonnal a kedvenc közösségi platformjainkra, így például az Instagramra is.  

 

Androidot futtat

 

 

Mit tud a Socialmatic?

A fényképező úgy néz ki, mintha lemászott volna az Instagram ikonja az okostelefonunk képernyőjéről, és valaki felfújta volna. Belül egy 14 megapixeles szenzort találunk, és érdekes módon hátulra is jutott egy 2 megapixeles, ugyanis a szelfiőrület korában ez egy elengedhetetlen extra. 

 

Így fest belül

 

Nagy pozitívum, hogy az eszköz kellően nagy, 4,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, illetve, hogy Android operációs rendszert futtat. Ennek hála egyfajta okosfényképezőként lehet használni, amivel alkalmunk van a weben böngészni és e-maileket is ellenőrizni. 

Talán ezektől is fontosabb, hogy így módunk van letölteni a kedvenc közösségi appjainkat, így például a Facebookot, a Twittert vagy az Instagramot - az elkészült remekműveinket pedig azonnal fel is tölhetjük ezekre az oldalakra, amint egy Wi-Fi-hálózat közelébe érünk. Az extrák között találunk beépített Bluetooth-t és GPS-t, így a helyadatok a fotókhoz adhatóak, az eszköz pedig csatlakoztatható az okostelefonokhoz. A beépített gyári tárhely mérete 4 gigabájt, de ez microSD-vel további 32 gigabájttal bővíthető. 

 

Socialmatic

 

 

Miért több?

Ez eddig mind szép és jó volt, de ezek alapján ugyan mi különbözteti meg egy okostelefontól, azon kívül, hogy sokkal nagyobb, és nehezebb kezelni? A titok az instant fotókban rejlik, amelyeket 2 x 3-as méretben tud kinyomtatni a fényképező, méghozzá víz-és koszálló formában. A Socialmatichoz használható papír annyira nem számít drágának, 50 darab 15 dollárba kerül. 

Sajnos az ötlet ellenére el kell ismerni, hogy 300 dollárért annyira nem tud sokat az eszköz, ami inkább egy buliban vagy összejövetelen lehet látványos beszédtéma. 

 

Nagyon kompakt

 

Ha már Polaroid, akkor sokan inkább a Cube modellt ajánlják, ami egy olyan miniatűr akciókamera, amit a könnyű fotózásra és videofelvételre terveztek. A 99 dolláros apróságnak keresője sincs, tehát nem kell aggódni a képek miatt, csak megélni a pillanatot, a Cube pedig követ minket ebben. A 35 milliméteres kütyü 124 fokos széles látószöggel rendelkezik, és microSD-vel 32 gigabájtnyi anyagot tárol. 

 

Ti melyik Polaroidot választanátok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.