Hirdetés

Potyogtak az EISA díjak a SONY-nak



|

Európa legnagyobb audio-, video-, mobilelektronikai és fotográfiai szakmai díjátadóján a European Imaging and Sound Association (EISA) szövetség a digitális képalkotás és az otthoni szórakoztatás területén felmutatott innovatív teljesítmény miatt öt díjat ítélt a Sony termékeinek.

Hirdetés

A European Imaging and Sound Association (EISA) szövetség döntésének értelmében a 2012-2013-as év európai SLR fényképezője díjat a SONY Alpha SLT-A57 kaparintotta meg magának, mely a kezdő szinttől egészen a haladó szintig biztosít megfizethető áron magas minőséget. A féligáteresztő tükör technológiának hála (Translucent Mirror Technology) a masina 12 képkocka/másodperc sebességgel képes felvételeket készíteni folyamatos autófókusz mellett, ezért a mozgó objektumok sem úszhatják meg éles vonalak nélkül. Emellett a gép a magas zoom tartományban is megfelelő élességet tart. Amennyiben a felhasználó szeret portréképeket készíteni, akkor az Alpha SLT-A57 nagyon is az ő készüléke lesz, hiszen az Auto Portrait Framing funkciónak köszönhetően, az arcfelismerést követően a gép a legmegfelelőbb arányokat kikutatva alkot újabb felvételt az eredeti kép mellé.

 

 

Az év európai kompakt fényképező díj az aprócska, zsebben is könnyűszerrel hordható Cyber-shot DSC-RX100 ölébe hullott, mely egy 20.2 megapixeles Exmor CMOS szenzorral ellátott manuális állítási opciókat biztosító masina. A fényképező egyik legnagyobb ereje, hogy korlátozott fényviszonyok ellenére is jó minőségű felvételek készíthetők. Ezt nagyrészt a 1.8-as maximum rekeszértékű Vario Sonnar Carl Zeiss lencse és a BIONZ képfeldolgozó processzor együttes munkájának köszönhető. A nagy felbontású Full HD videoinkat, valamint a képalkotást a 3 hüvelykes LCD panelen követhetjük nyomon, ahol a funkciók széles skálájából bogarászhatunk a kreatív rögzítés érdekében.

 

Cyber-shot DSC-RX100

Idén az év európai utazó fotoaparatja, hordozhatósága és teljesítménye okán, a Cyber-shot DSC-HX20V lett. A fényképező 20x-es optikai zoommal felszerelt objektíve a távoli témák mellett az akár 1 cm-es makrofotók készítésétől sem riad meg. Az optikai képstabilizátor és az Exmor szenzor gyenge fényben karöltve tevékenykedik, hogy a gyorsan haladó témák, objektumok esetén is moderált zajjal és kevesebb elmosódással lövöldözhessen képeket a felhasználó. Utazás során nem kell minden egyes kép készítési helyére emlékeznünk, hiszen a gép a GPS/iránytű funkciónak hála ezt mind megteszi. A lementett képek geo tageket kapnak, melyek alapján könnyű beazonosítani a készítés helyét.

 

Cyber-shot DSC-HX20V

 

Az EISA megfontolt döntése alapján az év legjobb 3D-s televíziója a SONY BRAVIA KDL-55HX850 lett, mely a gyenge jeleket is képes feljavítani a beépített, továbbfejlesztett X-Reality PRO képjavító technológiának hála. Ennek értelmében az adások zöme már-már megközelíti a HD minőséget, amik pedig eleve ilyen minőségben érkeznek, ott a 2D-s és 3D-s képek még tisztábban élesebben festenek. A készülék online funkciói közül a SONY saját hálózata Magyarországon egyelőre nem elérhető, de a későbbiekben várható, hogy a SEN-ről mi is tölthetünk majd le zenéket és filmeket. Az előre telepített közösségi és kommunikációs alkalmazások működésének szerencsére semmi sem vet gátat, ezért a kapcsolattartásnak nincs akadálya. Ráadásul mindezt egy nagyon stílusos készüléken keresztül intézheti az ember.

 

BRAVIA KDL-55HX850

 

Az európai felső kategóriás házimozik közül idén a SONY VPL-VW1000ES projektor került kitüntetésre, mely a világon elsőként abszolválta a 4K felbontású képanyagok megjelenítésének képességét. A termék emellett gazdag színreprodukciójával, magas fényerejével és 1000000:1 dinamikus kontrasztarányával igyekszik elhódítani a felhasználókat. Amennyiben ez nem volna elegendő, akkor csak annyit érdemes tudni, hogy a mozi élmény se 2D-ben, se 3D-ben nem marad el.

 

 

VPL-VW1000ES

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.