Hirdetés

PowerColor Radeon HD 6900-es kártyák egyedi hűtéssel



|

Csendesebbek és hűvösebbek a PowerColor vezérlői a referenciamodelleknél.

Hirdetés

A PowerColor bemutatta az első olyan Cayman-alapú kártyáit, amelyek már eltérnek az AMD által készített referenciamodellektől. A gyártó Radeon HD 6950-es és HD 6970-es vezérlői egyaránt új hűtőt kaptak, teljesítményük azonban nem változott.

 

Az új hűtőegység dual slotos, és két 9,2 centiméteres ventilátor, valamint 8 milliméteres réz hőcsövek segítségével tartja hűvösen a kártyát. A változtatásnak hála az új videokártyák nem csak hűvösebbek a referenciamodelleknél, de csendesebben is működnek.

 

A PowerColor HD 6950 1408 stream processzorral dolgozik, a GPU és a memória órajele 800, illetve 5000 MHz. A HD 6970 esetében 1536 stream processzorral kell számolnunk, az órajelek pedig 880 és 5500 MHz-re nőttek. Mindkét vezérlő 2 GB GDDR5-ös VRAM-mal dolgozik, és dual-DVI, HDMI, továbbá dual mini DisplayPort kimeneteket tartogat. Áraik egyelőre nem ismertek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.