Hirdetés

PowerJack: mankó a nehéz grafikus kártyáknak



|

Érzésünk szerint a PowerColornál még nem múlt el a válság, mert a PowerJackből ítélve nagyon unatkoznak a mérnökök.

Hirdetés

A csúcskategóriás grafikus kártyák egyik hátránya a nagy méret és ehhez kapcsolódóan a nagy tömeg. A grafikus kártyákat is gyártó PowerColor szerint ezeknek a kártyáknak nagyobb stabilitásra van szükségük, mint amit a PCI-Express csatlakozó, valamint a hátoldalon található 1-2 csavar biztosítani tud, ezért találták ki a PowerJack-et.

 

 

 


A 61,5-150 milliméter között állítható teleszkópos eszközt a gépház alja, valamint a grafikus kártya közé kell a megfelelő hosszúság beállításával "beszorítani", így adva meg a kellő stabilitást. Minden kétséget kizáróan a ma kapható csúcskategóriás grafikus vezérlők hatalmas méreteket öltenek -- a legtöbb be sem fér normál hosszúságú ATX házba -- de olyat eddig még nem láthattunk, hogy normál használati körülmények között egy kártya a nagy súly miatt elrepedt vagy eltört volna. A PowerJacknek leginkább a gép szállítása közben vehetjük hasznát, amennyiben a vízszintes (fektetett) elhelyezés nem megoldható. A PowerJack július 15-től érhető el, de ára és magyarországi megjelenéséről nincs információnk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.