Hirdetés

Végre a legjobb fizetős adók DVB-T-n



|

Kibővül a MinDig TV Extra egy új csomaggal, mely az eddigi 10 mellett 13 újabb fizetős csatornát tartalmaz majd.

Hirdetés

2008 óta sokat fejlődött a hazai DVB-T, a MindigTV. 2009-re már hét ingyenes csatorna formájában stabilizálódott a hazai kínálat, mely tavaly már fizetős csatornákkal is bővült. Az Antenna Hungária igen sikeresnek ítélte a fizetős DVB-T (MinDig TV Extra) programot, melynek jelenleg 37 000 előfizetője van. (A MinDig TV Extra ez év első felében a leggyorsabban növekvő fizetős tévészolgáltatásnak számított.) Jelenleg itthon mintegy 750 000 háztartás rendelkezhet itthon legalább az ingyenes DVB-T adás vételére alkalmas eszközökkel, közülük 250 000-en pedig élnek is a lehetőséggel. A cég a karácsonyi időszakban akár 40-50 százalékos nézőszám bővüléssel számol a szabadon fogható platformon.

 

A fejlődésben nagy szerepe van a technikai eszközök áresésének. ,Az év végéig a dekóder átlagárak 10 000 forintos, a DVB-T-képes tévék ára mintegy 100 000 forintos szinten mozog majd. Idén a Samsung is kapcsolódott a MinDig TV matricarendszerhez a már korábban résztvevő Sony és Panasonic mellett. Jelenleg 17 matricás dekóder márka is gazdagjtja a kínálatot. A beszerzést segíti, hogy az országban jelenleg 300 MinDig TV matricás szaküzlet található.

 

 

Október egytől az Antenna Hungária a fejlesztések érdekében újra kiosztja a csatornákat. A közszolgálati csatornákat az A Multiplex tartalmazza majd, a C pedig a kereskedelmi adókat (RTL Klub, TV2, euronews és a Neo FM és az Inforádió) hordozza. Korábban a DVB-H foglalta el a B multiplexet, ám a mobil televíziózás itthon nem futott be üzleti karriert, októbertől a kísérleti adás is megszűnik. Ennek helyén indul a MinDig TV Extra családi csomag, számos adóval.

 

Örömhír azoknak, akik eddig a gyenge vétellel küzdöttek Budapest környékén, hogy a változtatásokkal egy időben az adóteljesítményt egy korábbi jelentős emelés után végül az EU standard szerinti maximális 100 KW-ra emelik, így várhatóan a szobaantennás vétel esélye is erőteljesen nő majd.

 

 

A C Multiplex alapcsomagjában 10 fizetős csatorna szerepel a jövőben is, a National Geographic, AXN, Film+, Cool, Disney, Fem3, HírtV, ATV, SPORT Klub, és Private Spice lesz elérhető. A 10 fizetős adó havidíja 999 Ft lesz.

 

Az újonnan megjelenő családi csomag ezeken felül tartalmazza a Viasat3, Comedy Central, Universal Channel, Spektrum, History, Minimax, Cartoon Network, Prizma, Muzsika TV, DoorcelTV, Sport 1, Sport 2 és Pro 4 adókat is, mindösszesen havi 1999 Ft-os árért.

 

 

Még az idén több apróbb és három új nagy teljesítményű gerincadót állít szolgálatba az AH, amivel a lefedettség 97 százalékosra nő majd. A digitális lefedettség ezzel eléri azt a szintet, ami ma az analóg M1 csatorna vételére jellemző.

 

Várhatóan 2012-ben valósul meg az analóg földfelszíni rendszer lekapcsolása, melynek engedélyei jövő év június 9-én járnak le. Egyelőre kidolgozásra várnak a lakosság tájékoztatására és a leginkább rászorultak esetében az átállás anyagi oldalának támogatására szolgáló tervek. A felszabaduló frekvenciák digitális hozadéka - például nagy sávszélességű mobil internet lehetősége - hivatott majd kompenzálni az átállás költségeit.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.