Hirdetés

Problémás az MSI SSD-hűtése?



|

Egy teszt szerint inkább hőcsapda az MSI találmánya, azonban a gyártó és más csapatok tesztje pozitív eredményeket mutatnak.

Hirdetés

Az MSI a 200-as szériás lapkakészletre épülő alaplapjainál mutatta be az exkluzív M.2 Shield nevű újdonságát, amely a prémium modelleknél nyújt némi pluszt. 

Hirdetés

Tulajdonképpen egy alumínium hűtőbordáról van szó egy hőpaddal, ami a gyártó ígéretei szerint csökkenti az M.2 SSD-k hőmérsékletét, és így a teljesítmény melegedés miatti visszafogásától sem kell annyira tartani. 

A Gamers Nexus tesztjei szerint azonban az M.2 Shield nem látja el a feladatát, sőt, egyenesen hőcsapdaként viselkedik, az alapproblémát tovább rontva. 

A Gamers Nexus egy Kingston HyperX Predator PCIe M.2-es meghajtóval és egy MSI Z270 Gaming Pro Carbon alaplappal végezte a tesztet. 

Az MSI kitart amellett, hogy az M.2 Shield hatékony kiegészítő, és mindenkivel megosztja a tesztelési módszereit és adatait. Érdekesség, hogy a Bit-Tech és a KitGuru szintén pozitív eredményekkel zárták a saját tesztjeiket. Egyes vélemények szerint a gond azoknál a meghajtóknál van, amelyek mindkét oldalán vannak chipek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.