Hirdetés

Problémás X-Fi hangkártyák



|

Gondok a Creative prémium kategóriás hangkártyáival.

Hirdetés

Többen panaszkodtak arra, hogy zenehallgatás esetleg filmnézés közben recseg, pattog a hangkártya hangja, ami meglehetősen komoly probléma egy felsőkategóriás hardver esetében. Hosszú hallgatás után a Creative megtörte a csendet és közleményük szerint a probléma egyértelműen az nForce 4 lapkakészlet PCI-busz időzítési problémájának tudható be. Túlzott adatforgalom esetén a PCI foglalatnál kétharmad-milliomod másodpercig tartó adatfolyam megállás következhet be és ez felelős a hang megakadásáért, amelyet más PCI-os kártyák memóriaelérése is kiválthat. A Creative azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy nézzenek szét az alaplap gyártójának weboldalán, és amennyiben létezik frissebb BIOS az alaplaphoz, érdemes letölteni és telepíteni a frissítést. A Creative szerint az említett megoldás az esetek nagy részében orvosolja a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.