Hirdetés

Processzort tenne a monitorokba az NVIDIA



|

A lapka szinkronizálja a GPU és monitor frissítési sebességét.

Hirdetés

A The Verge beszámolója alapján tegnap az NVIDIA egy sajtóeseményen bejelentette a G-Sync névre keresztelt vezérlőlapkáját. A monitorokba szánt chip célja, hogy folyamatosan szinkronban tartsa a monitor és grafikus kártya képfrissítési sebességét, ezzel megakadályozva játék közben a kép „szétcsúszását”.

Hirdetés


A jelenség oka, hogy a monitor fix frissítési frekvencián dolgozik, míg a GPU esetén változó a másodpercenként renderelt képkockák száma: ha az FPS alacsonyabb vagy magasabb a monitor frissítési frekvenciájánál, akkor vertikálisan szétcsúszhat a kép, hiszen egyszerre két képkocka látható a panelen; a szoftveres hacket erre a V-Sync jelenti.



A G-Sync lapka valós időben változtatja a monitor frissítési sebességét, ezzel elkerülve a kép szétszakadását. Sajnos a tájékoztatás szerint kizárólag NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boosttól kezdődően használható a modul, azaz például a rivális Radeon kártyákkal egyáltalán nem kompatibilis.


Az első G-Sync lapkával felturbózott ASUS, Benq, Philips és Viewsonic monitorok a jövő év elején kerülhetnek piacra.


(Forrás: The Verge, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.