Hirdetés

Professzionális és prémium LCD monitorok az ASUS-tól



|

4,5 millió LCD monitort szállít az ASUS 2011-ben

Hirdetés

Mind a tajvani, mind a globális piacon igen derűlátó várakozásokat táplál az ASUS a 2011-es évet követően. Mindösszesen 4,5 millió monitor eladását tervezik világszerte.

 

A világ LCD monitor piacán mintegy 160 millió darab kelt el 2010-ben, ebből az ASUS (Asustek) 3,7 milliót adott el, ami 2,3 százalékot tesz ki. A tajvani piac csúcsán helyezkedett el a gyártó az utolsó évben 24 százalékos részesedéssel, 2011-ben 500 ezer monitor eladását tervezi az országon belül. Emellett Észak-Amerikára és Európára is koncentrál az ASUS 2011-ben, a tengerentúlon a 6., az öreg kontinensen pedig a 7-8. helyet kívánja megszerezni.

 

A terjeszkedés nem csak mennyiségi, hanem minőségi jellegű lesz, a gyártó termékpalettája ugyanis felső kategóriás és professzionális modellekkel is bővül, a grafikusoknak, tördelőknek szánt modellek a várhatóan a szállítások 10 százalékát adják majd idén. Konkrétan a közeljövőben egy 24.1 hüvelykes, PA panelre épülő, 16:10 oldalarányú professzionális modell megjelenésére számíthatunk, 600 dollár körüli áron. A PA panel képes visszaadni az Adobe RGB színtér 98 százalékát, így alkalmas grafikai feladatokra. A jövőben egy 27 hüvelykes változatot is piacra dob a cég. Az ASUS monitorok 3-5 százaléka dolgozik majd PA technológiával idén.

Az ASUS MS238H egy előző évi prémium modell volt
LED világítással és kiemelkedő megjelenéssel

 

Természetesen bővül az IPS panelre és LED háttérvilágításra épülő monitorok köre is idén, zömmel 22-24 hüvelykes modellekkel. A prémium készülékekben alkalmazott IPS és LED páros mintegy 33-34 dolláros ártöbbletet jelent a hagyományos modellekhez képest, az eladások 10 százaléka kerülhet majd ki ebből a kategóriából.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.