Hirdetés

Projektor zsebben - ez már valódi



|

A világ legkisebb projektora címet magáénak tudó eszköz olyan kicsi, hogy egy nagyobb zsebben akár könnyedén hordozható is.

Hirdetés

 

A mai modern, mindentudó készülékek akkor válnak felhasználóbaráttá, ha olyan méretük van, ami mellett kényelmesen elférnek a zsebünkben. Azonban egy ilyen telefon, PDA, médialejátszó hiába rendelkezik telefonos, navigációs, multimédiás képességekkel egyszerre, legfőbb gyenge pontja a kis kijelző lesz.

 

Erre a problémára kezdték el fejleszteni a mobiltelefonba épített projektort - a technológia egyelőre még nem tökéletes, és sok munka vár a gyártókra, azonban a kezdeti eredmények igen biztatóak. Addig is azonban, amíg az ilyen újdonságokra várunk, bemutattak egy olyan projektort, amely más funkcióval nem rendelkezik, viszont hihetetlenül kicsi.

 

smallest_projector.jpg

 

Noha a zsebméret elsőre talán túlzónak tűnhet, egy nagyobb kabátzsebben akár kényelmesen is hordozható a 86 x 44 x 85 milliméteres Oculon Hikari Pro, amely a világ jelenlegi legkisebb projektora. Az eszköznek jelenleg kétféle változata érhető el, a Pro920 és a Pro1440.

 

A 920-as verzió 300 dollárba kerül (52 000 forint), és 15 inches képet tud sugározni, 0,6 méter távolságból. A Pro1440 ára már 400 dollár (70 000 forint), ellenben ez a változat már 20 inches képet vetít, 800 x 600-as felbontásban, 250 lumenes erősség mellett.

 

Egy teljesméretű projektorral összehasonlítva valóban igen apró az Oculon Hikari Pro. Amíg nem érkezik meg a mobiltelefonba építhető projektor, addig ez az eszköz jó megoldás lehet mindazok számára, akik a zsebükben, táskájukban szeretnének tudni egy mini kivetítőrendszert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.