Hirdetés

PS3: továbbra is a nappali ura



|

A Sony konzolja az interaktív Blu-ray-szolgáltatásokat (BD-LIVE) is támogatja a jövőben, így a 2.0-ás BD Profile-lal a PS3 újfent a legjobb lejátszónak ígérkezik.

Hirdetés

 

ps3_copy.jpg
A Sony bejelentette a legújabb szoftveres rendszerfrissítést a PlayStation 3-hoz. A várhatóan március végén megjelenő újításnak hála a PS3 BD-LIVE-képes lesz, azaz támogatja majd az interaktív Blu-ray-szolgáltatásokat, tehát kezeli majd a BD Profile 2.0-t.

 

Ez azt jelenti, hogy a konzollal filmeket, csengőhangokat és zenéket is letölthetünk majd. A 2.20-as frissítés emellett lehetővé teszi, hogy a PS3-ról PSP-re közvetlenül töltsünk át képeket, vagy zenei lejátszási listákat.

 

A gyártó célja, hogy ezzel a frissítéssel újfent bebizonyítsák, a PS3 egy kiváló otthoni szórakoztatórendszer, amely joggal tart igényt a nappalinkra - a rendszerfrissítéseknek hála pedig a legújabb technológiákat is eljuttatja a konzoltulajdonosok otthonába.

 

A BD Profile 2.0-hoz működő internetkapcsolat és legalább 1 GB tárhely szükséges. Cserébe viszont a filmek mellé olyan extra jelenetek, feliratok, csengőhangok, előzetesek lesznek letölthetőek, amelyek a hagyományos Blu-ray-lemezeken még az extrák között sem lesznek elérhetőek. Természetesen a pluszok sora filmenként és kiadásonként változik majd.

 

A PlayStation Portable-re egy közönséges USB-kábel segítségével lesznek másolhatóak a fotó-és zenei listák, így a fájlok megosztása még egyszerűbbé válik majd.

 

ps3_2.jpg

 

Szintén újítás, hogy ezentúl ha megállítunk egy lemezt, a konzol legközelebb képes lesz ugyanott folytatni, ahol a filmet előzőleg lestoppoltuk. Ez a remuse play funkció még akkor is működik, ha időközben kivettük a lemezt.

 

A rendszer beépített böngészőjét is továbbfejlesztik, de a DivX és a WMV formátumok támogatása is nő: már 2 GB-nál nagyobbakat is le lehet majd játszani a PlayStation 3-on.

 

Mindezek fényében bizonyos, hogy médialejátszónak továbbra is az egyik, ha nem a legjobb választás a PS3.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.