Hirdetés

Felvesszük a tévéadást: Qbone QB7220 HD MC 1TB



|

Analóg TV-ből vagy akár komponens bemenetről is készíthetünk videofelvételt.

Hirdetés

Nyers, tetszetős aluminium házba szerelik a QB7220 médiaközpontot, ami több különlegességet is kínál, ám egyúttal kisebb cslalódást is okoz. A készülék előlapján csak egy USB aljzat és néhány visszajelző leddel megvilágított felirat található, többet elárul azonban a hátoldal. Itt a ma már elvárható kompozit, komponens és HDMI (1080i) kimenetek mellett video bemeneteket is találunk, sőt, TV antennát is csatlakoztathatunk az eszközhöz. A video bemenet ezúttal nem merül ki egy kompozit aljzatban, komponens (standard felbontású) jelet is digitalizálhatunk, ami jobb minőséget biztosít. Nem maradhat el a szokásos Ethernet csatlakozás, a Wi-Fi (802.11g) pedig alapkiépítésben is, egy USB adapter által biztosított.

 

 

qboneqb7220__1.jpg

 

 

 

Az általunk tesztelt lejátszóban 1 terabájtos SATA merevlemezt szerelt a hazai forgalmazó, ha valami hasonlóval már rendelkeznénk, akkor olcsóbban, kicsivel 55000 Ft alatti áron hozzájuthatunk a készülék natúr, lemez nélküli változatához is. A hátoldali mini-USB aljzat révén számítógéphez csatlakoztatva Windows alól is elérhető a Media Center tartalma, ami kényelmes módja lehet médiagyűjteményünk áttöltésének. A hálózati böngészést a nem túl magától értetődő menü miatt nem találtuk túl kényelmesnek.

 

 

qbone qb7220 hátlap
 

 

 

Más eszközökben is visszaköszönt már a kezelőfelület, melyen az indítómenü háttere kapásból a folyó TV adás vagy a video bemenet. Több extra funkció (Bittorrent, fájl kiszolgáló) lehetősége adott, ám nem sikerült üzembe helyezni őket. A TV rendszer és az ország beállítása után minden simán ment az analóg csatornák hangolásakor, ám sajnos a hazai, MPEG-4es kódolású DVB-T adásokkal nem tud mit kezdeni a készülék. Analóg (tévé)felvétel készülhet a beépített merevlemezre vagy bármely külső USB háttértárra, időzítve is, a készenléti módban várakozó (távirányítóval kikapcsolt) készülék a beállított időpontban felébreszti magát és megkezdi a felvételt (ez csak belső merevlemezre működő funkció). A felvétel minősége jó, több MPEG-2 illetve MPEG-4 tömörítési sablonból választhatunk.

 

Lejátszáskor kiválóan elboldogul a standard vagy akár HD felbontású AVI (Xvid, DivX) anyagokkal, jól kezeli a magyar nyelvű feliratokat is, alapvető kezelésében egy jól szervezett távirányító segít. Nem képes azonban feldolgozni a modern MKV állományokat (csak PC-ről, a mellékelt röpkódoló szoftverrel), az x.264 és H.264 tömörítési profilokat és hasonlókat., sem a DTS hangsávokat, így torrent-mozi őrülteknek nem kifejezetten ajánlott. Lehetőséget ad azonban akár időzített felvételre a készülék azok számára, akik analóg kábeltévét vagy valamilyen dekóderes digitális TV rendszert használnak, a komponens bemenet révén a szokásosnál jobb minőségben.

 

 


Értékelés

 

 

Qbone QB7220 HD Media Center Titanium 1 TB

Előny: Felvétel TV-ből és komponens/kompozit bemenetről is, visszafogott ár

Hátrány: A hazai DVB-T-vel nem kompatibilis, nem támogatja a modern HD-s formátumok zömét

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár-érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.