Hirdetés

QNAP TS-220 teszt



|

Kipróbáltuk a QNAP egyik legnépszerűbb hálózati tárolóját.

Hirdetés

Műanyag fehér házat kapott a QNAP TS-220, mely szerencsére cseppet sem rezonál. Műanyag keretek és csavarhúzó kell a merevlemezek beszereléséhez, használhatunk 2,5 hüvelykes meghajtókat is. Az előlapon másoló gomb és egy USB 2.0 aljzat is helyet kapott, a hátoldalon pedig két USB 3.0-s és két SATA portnak is jutott hely.

Hirdetés

Telepítőlemezt sem mellékelnek a TS-220-hoz, csak egy linket az angol webes-képes telepítővarázslóhoz, a nyelv a QNAP Finder elindításával már magyarra vált (néhány apróbb fordítási kihagyástól eltekintve). A telepítés kezdők számára is leküzdhető, gondoskodik a jelszóbeállításról és a kötetek létrehozásáról is, utána a QTS 4.0 modern megjelenésű, webes felületén találjuk magunkat, ami úgy néz ki, akár egy OS X asztal. Kiemelkedő beállítási lehetőségeket kínál a NAS operációs rendszere, amire még rájön a rengeteg alkalmazás. Számos blog vagy akár CRM rendszer szerepel az App Center kínálatában, alapból a rendszer része a Photo, Music, valamint Video Station (saját Youtube), a Surveillance Station gyártófüggetlen IP-kamerás megfigyelésre ad lehetőséget, a Qsync meg házi dropbox klónként fut, a myQNAPcloud biztosítja a távoli hozzáférést. Van Active Directory és LDAP, valamint iSCSI és többféle virtualizációs támogatás a vállalatok kedvéért. Minden szolgáltatás elérhető mobilról is, beleértve a videós megfigyelést, még a médialejátszó funkció is távirányítható mobil appal.


70-80 MB/s-ig terjedhet a NAS átviteli teljesítménye állományolvasáskor, íráskor is 50 MB/s fölé mehet, ami nem rossz tempó, de nem ez jelenti fő vonzerejét, hanem óriási szolgáltatás- és alkalmazáskínálata és igen kiforrott kezelőfelülete. Ráadásként még szép is, ugyanakkor sok erénye átlag feletti árában is tükröződik, nem sokkal kerül kevesebbe, mint tesztünk olcsóbbik négyrekeszes megoldása.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.