Hirdetés

QNAP TS-221 NAS teszt



|

Kipróbáltuk a kategória egyik legjobb hálózati adattárolóját!

Hirdetés

Hardver tekintetében sem mondható gyengének a Qnap legújabb, otthonra és kis irodába szánt kétrekeszes NAS-a. 2 GHz-es Marwell CPU-ja révén bőven képes kiszolgálni egy tucatnyi felhasználót, a forrón cserélhető fiókokba mobil SATA merevlemezeket is szerelhetünk, az összkapacitás jelenleg legfeljebb 8 TB-ig (2×4 TB) terjedhet. Van USB 3.0- és eSATA-port is, így gyors külső backup-lemezek is illeszthetők.


Örökölte elődei szolgáltatásait az új NAS, továbbra is rendelkezésre áll a fejlett felhasználó-, backup- és megosztáskezelés, a különféle alkalmazások (webkiszolgáló, blog, fotótár, videotár, megfigyelőrendszer). Ezúttal azonban teljesen megújult köntösben használhatjuk ezeket, a NAS friss, QTS 4.0 kezelőfelülete olyan, mintha kedvenc Windows vagy még inkább OS X munkaasztalunk előtt ülnénk. Valódi ablakos, többfeladatos felületet kapunk, a futó alkalmazások a taskbarra minimalizálhatók, a háttérben futó feladatok pedig nem foglalják le kizárólagosan a rendszert. Az alkalmazástár App Center néven már teljesen integrálódik a NAS felületébe. Nem nagy kihívás a házi adatainkat több eszköz között szinkronizáló, Dropbox-jellegű kollaborációs felhőrendszert beindítani a TS-211 és a Qsync birtokában, és adott pár modern mobilalkalmazás is a könnyed távoli hozzáféréshez.


Nem lett olcsóbb a TS-221 elődjénél, ám lényegesen gyorsabb, és használata egyszerűbb; igazi öröm-NAS élményre számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.