Hirdetés

Radeon HD 6790 - a középkategóriában újít az AMD



|

Április 5-én mutatkozik be a Barts GPU-ra épülő grafikus kártya, amelynek első változata már napvilágot látott, Sapphire kiadásban.

Hirdetés

Az AMD még az idei első negyedévben szerette volna bővíteni grafikus kártyáinak kínálatát egy új, középkategóriás modellel, amely a 40nm-es Barts GPU-ra épít. A vezérlőt Radeon HD 6790-nek nevezték el, teljesítményben pedig a Radeon HD 6850 alatt helyezkedik el, gyakorlatilag a GeForce GTX 550 Ti riválisaként.

 

A Radeon HD 6790 800 stream processzorral operál, 40 textúrázó egysége van, a GPU órajele 840 MHz. A 256 bites memóriabusz 1 GB GDDR5-ös VRAM-ot kezel, 4200 MHz-es frekvencián. A 150 wattos fogyasztású kártyához (a HD 6850 csak 129 wattot fogyaszt) két hattűs PCIe csatlakozó is tartozik.

 

A Barts GPU "vanilla" változatára épülő Radeon HD 6790 tulajdonképpen már a hivatalos bemutató előtt lelepleződött, hála a Sapphire által kiszivárogtatott információknak. Utóbbi gyártó kék áramköri lapot használt, egy valószínűleg egyedi, dual slotos hűtőegységgel. A CrossFireX-csatlakozó mellett dual-DVI, HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 kimeneteket találunk a kártya hátoldalán. Az AMD eredetileg március 31-én tartotta volna a hivatalos bemutatót, azonban a debütálás időpontját kicsivel eltolták, így a Radeon HD 6790 hivatalosan csak április 5-én mutatkozik be.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.