Hirdetés

Radeon technológia kerülhet az Intel processzoraiba



|

Egy bennfentes szerint már aláírták a vállalatok a licencelési megállapodást.

Hirdetés

Meglepő pletykával rukkolt elő idén májusban a HardOCP hardveres hírportál. Az egyik szerzője több AMD-n belüli forrására hivatkozva azt állította, hogy az Intel érdeklődik a Radeon GPU-technológia licencelése iránt, így tárgyalóasztalhoz ültek a vállalatok képviselői.


Hirdetés


Ezután egészen hétfőig semmiféle friss információ sem érkezett a híresztelés kapcsán, ám Kyle Bennet most visszatért, értesülése szerint a vállalatok aláírták a licencelési megállapodást. Nem világos, hogy ennek keretében mit kaphatott az Intel, de valószínűsíthető, hogy kész Radeon GPU helyett csak "tervrajzokat" licencelhetett a vállalat, így a saját mérnökei belátásuk szerint integrálhatják az Intel processzorok grafikus vezérlőibe a Radeon technológiákat. Erre utal az is, hogy Bennet szerint az Intel lehetőség szerint titokban tartaná az egész üzletet.



Elsőre furcsának tűnik a pletykált üzlet, hiszen az inteles riválisokhoz képest az AMD APU termékek legnagyobb előnyét pont a sokkal fejlettebb Radeon videovezérlők jelentik. Az állítólagos megállapodás részleteinek ismerete nélkül nincs értelme spekulálni arról, hogy ez nem megy-e vajon az AMD rovására, de ha tényleg létezik a szerződés, akkor valószínűleg nem félnek ettől a cég illetékesei.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.