Hirdetés

Raidsonic IB-NAS6210 HDD Network Mediaserver



|

Könnyű kezelni, egy rekeszes és mégis RAID 1-re bővíthető, de internetfüggő. Az IB-NAS6210 erőteljes házi kiszolgáló, sokmindent tud, de például az iPhone hozzáférésért bizony már fizetni kell.

Hirdetés

Kiemelkedően ízléses a főként személyi használatra szánt, részben alumínium házba szerelt kiszolgáló megjelenése, a kék jelző led fénye lehetne kicsit visszafogottabb. Egyetlen, kulccsal zárható SATA merevlemez fiók fért a gépházba, melybe legfeljebb 2 terabájtos, 3,5 hüvelykes meghajtót tölthetünk. A fiók rugalmas kialakítása révén csavarozásra nincs szükség, a rögzítés mégis stabil. Második rekesz gyanánt külső SATA meghajtóval RAID1 rendszerben biztosíthatunk hatékonyabb védelmet adatainknak. Nyomtatóval és USB meghajtókkal is bővíthető a NAS, az USB háttértárat rendszeres és alkalmi mentések készítésekor használhatjuk ki, természetesen RAID-hez nem.

 

raidsonic-media-nas-ib-nas6210
raidsonic-media-nas-ib-nas6210

 


A mellékelt segédszoftver és a webes kezelőfelület segítségével nagyon könnyű üzembe helyezni illetve használatba venni a NAS-t. A tervezők egyszerűsítettek a vállalati hagyományokon, melyben felhasználók és megosztott mappák illetve jogok kombinálásával állíthattuk fel a rendszert. Az IB-NAS6210 családi megosztott mappát és privát mappát rendel minden felhasználóhoz, előbbiben gyárilag megtaláljuk a különféle médiaállományok rendszerezésére előkészített könyvtárakat. Ennél fogva nem bonyolult egy házi-családi informatikai rendszer felállítása, a koncepció előre adott.

 

Segít a varázsló
Segít a varázsló

 


Nem csak állomány szinten, hanem média kliensekkel (ilyenek a modernebb tévében is találhatók) is elérhetjük a kép, hang és videó anyagokat a helyi hálózaton. A NAS CPU-ja elég erős ahhoz, hogy ne legyen probléma akár több stream egyidejű szolgáltatása sem. Ha van otthon zenelejátszó vagy médialejátszó, esetleg egy újabb, DLNA kompatibilis tévével vagy Blu-ray lejátszóval rendelkezünk, akkor ezt a lehetőséget jól kihasználhatjuk a mindennapokban.

 

Hátoldali csatlakozók
Hátoldali csatlakozók

 


Backup funkciót is biztosít a termék, Windows és Mac alatt is, azaz az asztali gépekről beállítható szabványos hálózati mentőeszközül Windows Vista és 7 valamint Mac OS X alatt. Külső eSATA merevlemez illetve RAID 1 hiányában egy külső USB meghajtóval is javíthatunk a biztonságon, kérhetjük kívánt mappák tartalmának rendszeres mentését a webes felületen, ahol utóbb nyomon követhető az egyes mappák és állományok backup állapota. A mentés szimpla állománymásolás akár NTFS partícióra, így az archívum a NAS nélkül, PC-ről is elérhető utóbb.


A médiatartalmak és dokumentumok távoli elérése és megosztása is lehetséges a myicybox.com-on keresztül, ahol egy csinos, rendszerezett kezelőfelületen kezelhetjük akár a világ túloldaláról az otthoni NAS tartalmát. Könnyen meghívhatunk bárkit egy automatikus e-mail segítségével, hogy megnézhesse valamelyik albumot, a hozzáféréshez jelszót rendelhetünk vagy teljesen nyilvánossá tehetjük azt. Az extrább szolgáltatások (mobiltelefonos hozzáférés, SFTP, korlátlan számú felhasználó, animált webalbum felület) csak évi mintegy 20 dolláros előfizetési díjért aktiválhatók, igaz, 30 napos próba lehetőséget ajánl a MyIcyBox.com.

 

Prémium szolgáltatások
Prémium szolgáltatások

 


Egy komoly hiányossága van a IB-NAS6210 rendszernek, mindenképpen megköveteli az élő internet kapcsolatot és ennek hiányában a helyi hálózaton sem elérhetőek állományaink, egyszerűen eltűnnek a megosztott mappák. Így internet kiesés esetén kiemelten örülhetünk, ha használtunk a NAS-hoz backup céllal egy USB merevlemezt, mert ezt leválasztva és PC-hez csatlakoztatva az automatikus mentések tartalmából még mindig válogathatunk.


Nagyon erőteljes, 1,2 gigahertzes Marvell processzor adja a gép erejét. Állománymásolás során 38,5 MB/s olvasási és 21,7 MB/s írási sebességet mértünk gigabites összeköttetésen, ami egy otthoni eszköz esetében nagyon jó teljesítménynek mondható. (A NAS-ban egy 7200-as fordulatszámú Seagate merevlemez teljesített szolgálatot.)


Pont az van a Raidsonic IB-NAS6210 alap szolgáltatás tárában, ami egy internetes otthonba vagy személyi irodához kell. Házi használatra, kis számítástechnikai nyelvismerettel nem túl tapasztalt felhasználók is örömmel használhatják a média NAS-t, mely az átlagosnál jobb teljesítményt nyújt és kézenfekvően kezelhető.

 

Névjegy

Termék: Raidsonic IB-NAS6210 HDD Network Mediaserver
Forgalmazó: AlphaSonic
Ár: 47 900 Ft

 

- Média- és állomány kiszolgáló
- Egy kulccal zárható 3,5 hüvelykes SATA rekesz, csavarozás nélküli kivitel
- Marvel 6281 CPU, 1,2 GHz, Gigabit Ethernet csatlakozás
- 3 USB és egy SATA port, homlokzati Backup nyomógomb
- RAID 1 bővítési lehetőség külső SATA merevlemezzel
- Samba, FTP, UPnP-AV, DLNA, Windows Media Connect, iTunes és nyomtató kiszolgáló támogatás
- Szabványos backup eszköz Windows és Mac számára
- Automatikus NAS backup funkció külső USB meghajtóra
- Fizetős extra lehetőségek (CoolIris fotóalbum, képmegosztás Facebook, Flickr vagy RSS szolgálatással, - FTP és SFTP távolról, mobiltelefon támogatás) évi 19,99 dollárért
- 70×135×210 milliméteres méretek, 1,24 kg tömeg HDD nélkül

 

Értékelés

PC World Ajánlata
PC World Ajánlata

Raidsonic IB-NAS6210 HDD Network Mediaserver

Előny: Nagyon egyszerűen kezelhető, gyors médiakiszolgáló, külső RAID bővítési lehetőség
Hátrány: Kissé zajos, a jobb internetes és mobil extrák fizetősek, csak élő internet kapcsolattal használható
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.